A3 Haber

Black Mirror dizisinin yaratıcısı ‘Bu dönemde bu kadar distopya çekilmez’ deyip projeyi askıya aldı

Black Mirror dizisinin yaratıcısı ‘Bu dönemde bu kadar distopya çekilmez’ deyip projeyi askıya aldı

Black Mirror dizisinin yaratıcısı ‘Bu dönemde bu kadar distopya çekilmez’ deyip projeyi askıya aldı
Mayıs 07
14:31 2020

Netflix’te yayımlanan distopik bilim kurgu dizisi Black Mirror’ın yaratıcısı, koronavirüs günlerinde insanların kaldıramayacağını söyleyerek yeni sezon üzerinde çalışmayı bıraktı.

Teknolojinin birey ve toplum üzerindeki etkilerini inceleyen Black Mirror (Siyah Ayna) dizisinin yaratıcısı Charlie Brooker, Radio Times’a verdiği demeçte, hayranlarının merakla beklediği altıncı sezon için şu sıra dünyanın bu kadarını kaldıramayacak kadar karanlık günlerden geçtiğini söyledi.

“İzleyicilerin şu sıra bir sezonu daha kaldırabileceğinden emin değilim” mesajını veren Charlie Brooker, şöyle konuştu:

  • Bir takım işlerle meşgulüm. Ne yapıp yapmadığımla ilgili ne söyleyebilirim, bilmiyorum.
  • Çöken toplamlarla ilgili hikayelere şu sıra kim dayanabilir, bilmiyorum. O yüzden onların (Black Mirror bölümlerinin) hiçbiriyle uğraşmıyorum. Mizah yeteneklerimi yeniden yoklamak hevesindeyim, o yüzden kendimi güldürmeye yönelik senaryolar yazıyorum.

Black Mirror nedir?

Black Mirror dizisi, modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin problemlerini, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilimkurgu ögelerine başvurarak yorumluyor.

Dizinin yapımcısı Charlie Brooker, dizi hakkında “Her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında” demişti.

Son yılların popüler bilim kurgu dizileri arasında yer alan Black Mirror’ın üç bölümden oluşan beşinci sezonu, Netflix’te Haziran 2019’da yayımlanmıştı. Eski reytinglerine ulaşamayıp pek çok kişi tarafından hayal kırıklığı olarak değerlendirilse de bazı eleştirmenlerden olumlu not aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER