A3 Haber

Kanserle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, babasını göremeden yaşamını yitirdi

Kanserle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, babasını göremeden yaşamını yitirdi

Kanserle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, babasını göremeden yaşamını yitirdi
Mayıs 07
17:01 2020

Babası cezaevinde olan, annesine uygulanan yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle tedaviye gidemeyen, kemik kanseriyle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, babasına sarılma isteği gerçekleşmeden yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- Adana’da, yasak nedeniyle tedavi için yurtdışına gidemeyen, kemik kanseriyle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, dün gece durumunun ağırlaşmasıyla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ataç, Adana Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ahmet’in annesi Zekiye Ataç ve babası Harun Reha Ataç 2018 yılında Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ataç’ın annesi serbest bırakılırken, babası tutuklandı. Babası cezaevinde olan sekiz yaşındaki Ahmet, Türkiye’ye sosyal medyada yayınlanan “19 aydır babamı görmüyorum. Bir yıldır hastayım. Babama sarılmak ve iyileşmek istiyorum” videosu ile tanımıştı.

Babaya cezaevi yönetiminden izin çıkmadı, oğlunu göremedi

Ataç’ın annesi Zekiye Ataç, Almanya’daki bir onkoloji kliniğinde tedavi umudu olduğunu sosyal medyadan duyurmuş ancak yurtdışına çıkış yasağı bulunması nedeniyle Ataç babaannesi ile Almanya’ya gitmişti. Annesini yanında isteyen Ataç, tedavisine ara verildiği süreçte yeniden Türkiye’ye getirilmişti. Daha sonra yürütülen kampanya ile annesi pasaportunu alabilmişti. Ataç, tedaviye cevap veremediği için tekrardan Türkiye’ye getirilmişti.

Sosyal medyada tepki yağdı

Baba Ataç ise cezaevi yönetiminden izin çıkmaması nedeniyle tüm girişimlere rağmen oğlunun son günlerini göremedi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, twitter hesabından “Canım Ahmet bizden ayrıldı, annesinden, kardeşinden ve doyamadığı babasından ayrıldı. Gece babası son anına yetişsin diye çok uğraştık, üç kez kalbi duran Ahmet için Savcı, ısrarla babayı ancak sabaha göndereceğini söyledi. Yetişemedi baba… Kavuşturmamakta inat etmişlerdi hep” açıklamasında bulundu.

Sekiz yaşındaki Ahmet’in babasını göremeden yaşamını yitirmesi üzerine sosyal medyada “#AhBeAhmet” ve “#AhmetCenneteSizNereye” etiketleriyle tepki yağdı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER