A3 Haber

Bakan Ersoy tarih verdi: Turizm ne zaman başlayacak?

Bakan Ersoy tarih verdi: Turizm ne zaman başlayacak?

Bakan Ersoy tarih verdi: Turizm ne zaman başlayacak?
Mayıs 16
19:15 2020

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bir terslik olmazsa, 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bakan Ersoy’un açıklamaları şu şekilde:

  • Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz.
  • Otelleri kapatmadık, hava ve kara trafikleri durdurulduğu için tesisler kendileri kapatmak zorunda kaldı. Genelgeler ve kriterler konusunda gerekli adımları attık. Güvenli algının tamamen sağlanması gerekiyor. Bunun için de detaylı bir sertifikasyon programı başlattık. Dünyada ilk oldu, AB de benzer bir çalışma yapma kararı aldı.
  • İç hat uçuşları benim öngörüm, toplum disiplininde gevşeme olmazsa veriler de aşağıya doğru gitmeye devam ederse mayıs sonu açılır diye inanıyorum. Yurtdışı uçuşları haziran içinde birçok noktada başlar diye aynı şekilde düşünüyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER