A3 Haber

Erdoğan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ töreninde CHP ve HDP’ye yüklendi: Hezimete uğratacağız

Erdoğan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ töreninde CHP ve HDP’ye yüklendi: Hezimete uğratacağız

Erdoğan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ töreninde CHP ve HDP’ye yüklendi: Hezimete uğratacağız
Mayıs 16
16:25 2020

1915 Çanakkale Köprüsü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefa Destek Grubu’na yönelik yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Hesabını verecektir. Tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleştirilecek Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferansla katıldı. Yaptığı konuşmada muhalefet partilerine eleştirilerde bulunan, Vefa Destek Grubu’na yönelik yapılan terör saldırısını da bir kez daha kınadı. Erdoğan, “Devletin askerine, vatandaşlara hizmet için canla başla çalışanlara saldıranlar bunun hesabını verecektir. Tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz” dedi.

Çanakkale Boğazı’nda, Gelibolu’nun Sütlüce ve Lapseki’nin Şekerkaya mevkileri arasında yapımına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli, 18 Mart 2017’de Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Hemen ardından Sütlüce’de kurulan şantiyede, kuru havuzda neredeyse her biri birer futbol sahası büyüklüğündeki 2 kule kesonu inşa edildi. Denizin dibine çakılan demir kazıkların üzerine geçen yıl mayıs ayında batırılan kule kesonları üzerine ilk bloklar, ağustos ayında konuldu ve kırmızı- beyaz renkleriyle Türk bayrağını simgeleyen köprü ayakları yükselmeye başladı. Lapseki yakasındaki kuleye konacak 32’nci ve son blogun montajıyla inşaatın yapımı bugün tamamlanıyor.

Telekonferansla törene katılan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

  • Çanakkale Boğazı’na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.
  • Alanında dünyanın en uzunu unvanına sahip köprü, 1925 Çanakkale Zaferimizin sembolü olarak Boğaz’ı süsleyecektir.
  • Koronavirüs sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden şekillenecek dünyada ülkemizin ulaşımdaki güçlü altyapısı en büyük avantajımız olacak.
  • Türkiye bu devlet ve millet düşmanlarına evvel Allah biz bu toprakları bırakmayacağız. Devletin askerine, vatandaşlara hizmet için canla başla çalışanlara saldıranlar bunun hesabını verecektir. Tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz.
  • Van’ın Özalp ilçesinde PKK’nın yaptığı ve HDP’lilerin de içinde olduğu bir terör eylemi yapıldı. Araca PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu saldırılarda görevli ile yoldan araca alınan vatandaşımız şehit oldu. Bu defa Adana’da Vefa Sosyal Destek grubu saldırıya uğradı. Bu saldırı yardım dağıtılırken gerçekleştirildi.
  • Hem hakaret edip hem fiili saldırıda bulunan güruhun CHP Yüreğir İlçe Başkanı ve grubu olduğu anlaşılmıştır. Yöntem farklı zihniyet ve amaç aynıdır. Bu iki kirli yapının bir süredir yürüttükleri siyasi ittifak benzer eylemlerle bir ileri aşamaya taşınıyor.
  • Bu iki hadise bir ibret vesikasıdır. PKK’nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sahada sandıkta hezimete uğratmayı sürdüreceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER