A3 Haber

Optimar anketinde Erdoğan’a rakip iki isim

Optimar anketinde Erdoğan’a rakip iki isim

Optimar anketinde Erdoğan’a rakip iki isim
Mayıs 18
23:41 2020

Optimar tarafından yapılan ankette, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve karşısında aday olmaları durumunda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun yüksek destek alabileceği ortaya çıktı.

Optimar araştırma şirketi salgın günlerinde birçok konu başlığı altında saha araştırması yaptı. Yurttaşlara, koronavirüs salgını ve olası seçimler hakkında sorular soruldu.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre anket kullanıcılarına, “2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Yavaş ve İmamoğlu öne çıktı

Katılanların yüzde 44.7’si oyunu Erdoğan’a vereceğini söylerken yüzde 34.7’si oyunu İmamoğlu’na vereceğini belirtti. Aynı soru Erdoğan ve Mansur Yavaş için de yöneltilirken, kullanıcıların yüzde 43’ü Erdoğan, yüzde 36.1’i Mansur Yavaş cevabını verdi.

Aynı soru Erdoğan ve Abdullah Gül için sorulduğunda ise Erdoğan’ın oy oranı yüzde 46.7’ye çıkarken, Gül’ün oy oranı ise yüzde 20.4’te kaldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER