A3 Haber

İzmir’in bir çok ilçesinde camilerden Çav Bella marşı çalındı

İzmir’in bir çok ilçesinde camilerden Çav Bella marşı çalındı

İzmir’in bir çok ilçesinde camilerden Çav Bella marşı çalındı
Mayıs 20
20:15 2020

İzmir’de öğleden sonra başta Bayraklı ve Karşıyaka olmak üzere kentin pek çok yerinde cami minarelerinin hoparlörlerinden Çav Bella marşı çalındı.

A3 Haber Merkezi- İzmir’in Karşıyaka ve Başraklı ilçeleri başta olmak üzere kentin bir çok ilçesinde öğleden sonra cami hoparlörlerinden Çav Bella marşı çalındı.
Kentte minarelerden ezan yerine Çav Bella marşının çalınması bir anda sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Konak, Buca, Karşıyaka, Bornova gibi büyük ilçelerde de çalınan marş vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Sosyal medya kullanıcıların aynı anda paylaşım yaptığı olayla ilgili müftülük tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi

Sosyal medya kullanıcıları olayla ilgili paylaşım yaptı ve video paylaştı. Olay Twitter’da gündem olurken, Ekşi Sözlük’te “20 mayıs 2020 izmir camiilerinde çav bella çalması” başlığı açıldı.

Müftülük açıklama yaptı

İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, İzmir Müftülüğü de yaşanan olayın ardından açıklama yaptı. İzmir Müftülüğü’nün yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER