A3 Haber

İşçilerden İŞKUR önünde eylem: Bu hükümet üç beş patronu mu temsil ediyor?

İşçilerden İŞKUR önünde eylem: Bu hükümet üç beş patronu mu temsil ediyor?

İşçilerden İŞKUR önünde eylem: Bu hükümet üç beş patronu mu temsil ediyor?
Mayıs 21
14:48 2020

696 KHK’lı İşçiler, Tüm Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, İşçinin Kendi Partisi, İşçi İttifakı, Emek ve Adalet Platformu, Tophane’deki İŞKUR Binasının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, AVM ve fabrikaların açılmasına yönelik kararlar hatırlatılarak işçilerin ertelenen toplu iş sözleşmelerinin gündeme gelmemesine tepki gösterildi.

Mardin’de Cengiz Holding’e  bağlı demiryolu inşaatında çalışan 120 işçinin işine son verildiği belirtilen açıklamada, işçilerin koronavirüs bahanesi ile işten çıkarıldığı ifade edildi. İşçilere 15 gün karantinada kalmaları gerektiği yönünde uyarılarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, karantinada kalan işçilerin mesailerinin uzatıldığı, inşaatta görevli müdür ve amirlerin ise evlerine gidip gelmeye devam ettiği dile getirildi. İşçilerin evlerine gidip gelmeye devam eden müdür ve amirlere yaptığı “Virüs bu kez sizden bulaşabilir” uyarısının dikkate alınmadığı dile getirilen açıklamada, “8 saat çalışma oluyor 12 saat. İşçi arkadaşlar da sendikal haklarını ve işçi sağlığı güvenliği haklarını istiyorlar. Amirleri baskı yapıyor tehdit ediyor kapıyı gösteriyor” denildi.

T24‘te yer alan habere göre, grev yasaklarına, işten çıkarmalara, uygulanmayan mahkeme kararları ve ertelenen toplu iş sözleşmelerine karşı işçiler Tophane İŞKUR önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamadan satır başları şöyle:

“Soruyoruz AVM’ler açılıyor, fabrikalar açılıyor. Patronların çarkı işiyor ama işçilerin toplu iş sözleşmesi bir türlü görüşülemiyor.

İşçinin 3 kuruş alacağı sendikal hakkı 3 ay ertele. Ya soruyoruz bu hükümet, bu meclis bu devlet kimi temsil ediyor. Üç beş patronu mu temsil ediyor, yüzde 99 halkı emekçiyi mi temsil ediyor. Kocaman binalar var ama bizi temsil etmiyor. Üç tane beş tane patronu temsil etmiyor. Yıllardır kamuda belediyede özelde bunun mücadelesini veriyoruz ama bir türlü ne hikmetse sesimizi duyuramıyoruz. Ama patronlar ne hikmetse yan yana geliyor aynı masada oturuyorlar.

Oyları biz veriyoruz onlar bizi sömürüyor. Ne hikmetse biz yokuz. Biz burada görünmüyoruz. Hep patronlar var. Hep patronların lehine yasalar çıkıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER