A3 Haber

Pakistan’da 107 yolcu taşıyan uçak düştü

Pakistan’da 107 yolcu taşıyan uçak düştü

Pakistan’da 107 yolcu taşıyan uçak düştü
Mayıs 22
13:41 2020

Lahor’dan Karaçi’ye giden Pakistan Uluslararası Havayolları uçağı, Karaçi’nin Model bölgesinin yakınlarına düştü.

Pakistan’da Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. En az altı evin zarar gördüğü kazada 107 yolcudan kurtulan olmadı.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait PK8303 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu. Karaçi Belediye Başkanı Waseem Akhtar kazadan kurtulan olmadığını açıklarken Sivil Havacılık Dairesi’nden yetkililer iki kişinin kurtulduğunu ifade etti. Olay yerinde ölen ya da yaralanan olup olmadığı da bilinmediğinden can kaybına ilişkin bilgiler belirsizliğini koruyor. Akhtar ayrıca uçağın düştüğü bölgede en az altı evin yıkıldığını açıkladı.

AP’ye konuşan görgü tanıkları, Airbus A320 tipi uçağın Cinnah Uluslararası Havaalanı’nı yakınlarındaki yerleşim alanına düşmeden önce iki veya üç kez inme girişiminde bulunduğunu aktardı. Kazanın nasıl ve neden meydana geldiği henüz net olarak bilinmiyor. Sivil Havacılık Dairesi, pilotun inişe geçmeden önce uçağın bir motoru bozulduğu için imdat çağrısı yaptığını duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER