A3 Haber

Boş kalan ofislerde koronavirüs değişimi: Binalar öğrenci evlerine dönüşecek

Boş kalan ofislerde koronavirüs değişimi: Binalar öğrenci evlerine dönüşecek

Boş kalan ofislerde koronavirüs değişimi: Binalar öğrenci evlerine dönüşecek
Mayıs 23
10:10 2020

Gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre İstanbul’daki bazı ofis binalarının öğrenci evlerine dönüştürülmesi için taraflar arasında görüşmeler başladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası boş kalan ofisler çözümü fonksiyon değişikliğinde buldu. Mart ayından bu yana İstanbul’daki 26 ofis binasının öğrenci evine çevrilmesi konusunda teklif aldıklarını söyleyen Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Ofislerdeki bu talep artışını otellerin izleyeceğini düşünüyoruz” dedi

Atıl bina sayısının salgın etkisiyle artacağını belirten sektör temsilcileri yurtların yanı sıra, yaşlı bakımevi ve home office gibi dönüşümlerin de gündeme geleceğini söyledi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre İstanbul’daki bazı ofis binalarının öğrenci evlerine dönüştürülmesi için taraflar arasında görüşmeler başladı. Bunun yanında özellikle merkezi noktalardaki boş ofis binalarının home office’e dönüşmesi de bekleniyor.

Kirada düşüş kaçınılmaz

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, ofislerde arz fazlası ve talep düşüklüğü nedeniyle kiralarda düşüşün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yakın gelecekte bir hareketlilik de bekleyen Taş bunun nedenini şöyle açıkladı: “Korona sonrası maliyeti düşürmek için 5 bin metrekaredeki bir yerden 2 bin metrekarelik yere geçmek isteyecek firmalar olacak. Bir de A sınıf ofiste fiyat düşeceği için eski binadan yeni binaya geçişler göreceğiz. Söz gelimi eski binada 30 bin lira kira veren bir firma aynı fiyata daha iyi bir bina bulunca bunu değerlendirir. Kurumsal büyük firmalar sosyal mesafe kuralı için ek alana ihtiyaç duyacak. Dolayısıyla ofis pazarında sirkülasyon bizi bekliyor. Bu süreçte yapımı tamamlanmış ama salgının da etkisiyle elde kalan binaların öğrenci yurtlarına ve eğitim kurumlarına dönüşmesini bekliyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER