A3 Haber

İki ilde bir ay aradan sonra yeniden koronavirüs vakası görüldü

İki ilde bir ay aradan sonra yeniden koronavirüs vakası görüldü

İki ilde bir ay aradan sonra yeniden koronavirüs vakası görüldü
Mayıs 24
14:11 2020

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan ‘evde kal’ çağrılarına uyulmasıyla bir aydır Covid-19 vakası çıkmayan Bingöl ve Artvin’de, yeni vakalar ortaya çıktı.

A3 Haber Merkezi- Son bir aydır yeni vakanın görülmediği Bingöl’de, şehir dışından gelenlerin bazılarının koronavirüs testi pozitif çıktı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, filyasyon sistemiyle koronavirüs testi pozitif çıkanların temas ettiği kişilerin belirlendiğini söyledi.

Kente gelenlerin 14 gün süreyle kimseyle temas etmemesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, “Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu gayretle son bir aydır salgın ilimizde kontrol altında tutulmuştu. Ancak şehir dışından gelen vatandaşlarımızla beraber son birkaç gündür maalesef kısmi artışlar görüldü. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun bir gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur” dedi.

Artvin’de 30 gün sonra yeni vakalar görüldü

Artvin’de koronavirüs tedbirlerine büyük oranda uyulurken, salgınla mücadelede kapsamında, Artvinlilerin evde kalmasıyla 30 gündür yeni vaka görülmedi. Vaka sayısı, kentte sıfıra inerken, hastanelerde tedavi gören, ‘Covid-19’ tanısı koyulmuş hastalar da taburcu edildi.

Borçka ilçesinde koronavirüs semptomları gösteren bir vatandaşın hastaneye başvurmasıyla yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Hastanın, aile fertlerine yapılan testlerde üç kişide daha vaka tespit edildi. Aynı aileden dört kişi, Artvin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Test sonuçları pozitif çıkan dört kişinin ayrıca, bölgelerinde temasta bulunduğu kişiler de filasyon taraması kapsamında belirlenmeye çalışılıyor. Öte yandan, 30 gün sonra yeni vakaların ortaya çıktığı kentte, yetkililer tedbirlere uyulması ve özellikle maske ile sosyal mesafeyi korumaya dikkat etmeleri uyarısında bulunuyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER