A3 Haber

Noam Chomsky: ABD, bir megaloman sosyopatın yanlış kararları nedeniyle felakete koşuyor

Noam Chomsky: ABD, bir megaloman sosyopatın yanlış kararları nedeniyle felakete koşuyor

Noam Chomsky: ABD, bir megaloman sosyopatın yanlış kararları nedeniyle felakete koşuyor
Mayıs 26
18:54 2020

Noam Chomsky, ABD’nin ‘bir megaloman sosyopatın’ yanlış kararları nedeniyle Covid-19 salgını ve iklim krizi konularında felakete koştuğunu söyledi.

A3 Haber Merkezi- Dil bilimci ve filozof Noam Chomsky, Amerika Birleşik Devletleri’nin Covid-19 salgını ve iklim değişikliği gibi konularda alınan yanlış kararlardan dolayı felakete koştuğunu söyledi.

Euronews’ten Yalçın Ademoğlu’nun haberine göre salgın nedeniyle iki aydır evinden çıkmayan 91 yaşındaki düşünür, Beyaz Saray’ın sadece “Seçim tarihlerine odaklanmış ve kendi çıkarlarını düşünen bir megaloman sosyopat” tarafından yönetildiğini söyledi.

Chomsky, göreve gelmesinden itibaren genel sağlık yasasını iptal eden Trump’ın salgının önüne geçebilecek tüm uyarı sistemlerini de rafa kaldırarak ülkenin hastalığa hazırlıksız yakalanmasına neden olduğunu söyledi.

“Pandemi atlatılır, ama iklim krizi hayır”

İklim krizine de dikkat çeken Chomsky, pandeminin ne kadar tehlikeli olursa olsun bir şekilde atlatılacağını ancak kutuplardaki buzulların erimesinin, deniz seviyesinin yükselmesinin ve iklim değişikliğinin diğer sonuçlarının çözümsüz olduğunu ifade etti.

ABD’nin iklim anlaşmasından çıkarak felaketin daha da büyümesine neden olabileceğini söyleyen Chomsky, ilerleyen günlerde bu krize karşı mücadele veren güçlerin daha da somutlaşacağını belirtti.

Chomsky’ye göre diğer bir sorun da Covid-19 nedeniyle kullanılmaya başlanan cep telefonu salgın takip uygulamaları. 91 yaşındaki entelektüel, artık her ürünün internete bağlanabildiğini ve böylece Google ve Facebook gibi teknoloji devlerine veri akışı gerçekleştiğini ve bu verilerin hükümetlere de gittiğini söyledi.

Covid-19’dan yaşamını yitirenlerin sayısı 100 bine dayandı

Öte yandan ABD’de Covid-19 salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 491 artarak 99 bin 847’ye yükseldi. Worldometer internet sitesine göre, ABD’de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 19 bin 734 artarak 1 milyon 708 bin 473’e ulaştı. ABD’de şimdiye kadar Covid-19 testi yapılan kişi sayısı 15 milyon 200 bine, iyileşen hasta sayısı da 465 bine yaklaştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER