A3 Haber

Araştırma: Yurttaşa göre salgının kontrol altına alınması altı aydan fazla sürecek

Araştırma: Yurttaşa göre salgının kontrol altına alınması altı aydan fazla sürecek

Araştırma: Yurttaşa göre salgının kontrol altına alınması altı aydan fazla sürecek
Mayıs 28
11:49 2020

IPSOS’un yaptığı koronavirüs araştırmasına göre Türkiye’de toplumun yüzde 46’sı, salgının kontrol altına alınma süresinin 6 aydan uzun süreceğini öngörüyor.

IPSOS Araştırma Şirketi 14-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği “Koronavirüs (Covid-19) Salgını ve Toplum Genel Kamuoyu” araştırmasını paylaştı. Araştırmaya göre yurttaşlar koronavirüs salgınının kontrol altına alınması altı aydan fazla sürecek.

IPSOS’un anket sonuçlarında şu ayrıntılar dikkat çekti:

  • Genel beklenti virüsün 6 aydan fazla bir süre içinde kontrol altına alınabileceği yönünde. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde salgının sona ereceğini düşünenlerde Türkiye için kısmen daha iyimser bir tablo söz konusu (Dünyada: yüzde 21; Türkiye’de yüzde 29) .Toplumun yaklaşık üçte birinin ülkemizde salgının birkaç ay içinde biteceğine dair beklentisi bulunuyor.
  • Her 4 kişiden 3’ü salgın nedeniyle anne, baba ve kardeşinin kendisi için daha değerli hale geldiğini beyan ediyor.
  • Halihazırda kuaföre/berbere gittiğini belirtenlerin oranı yüzde 11, bu oran toplu taşıma kullanma konusunda yüzde 14 seviyesinde. Mayıs ve Haziran aylarında kuaföre/berbere gitmeyi planlayanların oranı yüzde 32 iken, bu oran toplu taşıma için yüzde 19’a düşüyor.

Araştırmayı değerlendiren Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik ise şu tespitlerde bulundu:

“Önümüzdeki aylarda normalleşme arttıkça yaşamımızın normal parçalarına geri dönmeye başlayacağız ancak henüz hala endişelerimiz çok taze. Her on kişiden dokuzu kalabalık ortamlarda bulunmaktan endişe ediyor, öyle ki hemen hemen her üç kişiden biri bu sene sonuna kadar toplu taşıma kullanmamayı düşünüyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER