A3 Haber

Kamp yaparken kaybolan iki genç kadın 19 gün sonra bulundu: Taze yosunla hayatta kaldılar

Kamp yaparken kaybolan iki genç kadın 19 gün sonra bulundu: Taze yosunla hayatta kaldılar

Kamp yaparken kaybolan iki genç kadın 19 gün sonra bulundu: Taze yosunla hayatta kaldılar
Mayıs 28
13:47 2020

Yeni Zelanda’da ormanda kamp yapmaya giderken kaybolan Dion Reynolds ve Jessica O’Connor, 19 gün sonra vahşi ormanda sağ bulundu. Genk kızlar, 18 gün boyunca dere kenarındaki taze yosunlarla beslenerek hayatta kaldıklarını açıkladı.

Yeni Zelanda’da bulunan Kahurangi Milli Parkı’na 9 Mayıs günü giriş yapan 23 yaşındaki Dion Reynolds ve 23 yaşındaki Jessica O’Connor’ın 15 Mayıs’ta kamp alanından çıkış yapması beklenirken kendilerinden 10 gün boyunca haber alınamadı. Aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulması üzerine 452 bin hektarlık alana yayılan milli parkta geniş bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Polis ve itfaiye güçlerince desteklenen operasyon beş faklı ekip tarafından yürütüldü. 19 Mayıs günü başlanan arama çalışmaları yoğun sis ve sağanak yağmur nedeniyle aksamasına rağmen helikopter ekiplerinin desteğiyle bugüne kadar devam etti.

Kamp ateşinin dumanı sayesinde bulundular

Milli parkın içinde uzanan Anatori Irmağı’nın çevresi üzerinde yoğunlaşan arama ve kurtarma ekipleri, fark ettikleri duman sayesinde kayıp genç kadınların yerlerini tespit etti. Yeni Zelanda’da 19 gündür kendilerinden haber alınamayan, Dion Reynolds ve Jessica O’Connor adlı kampçılara, arama kurtarma ekiplerinin tespit ettiği kamp ateşi sayesinde ulaşıldı.

Dion Reynolds, yollarını bulmaya çalışırken bileğini incittiğini ve bir süre kamp yapıp iyileşmeyi beklediğini açıkladı. Genç kadınlar ayrıca dere kenarında buldukları taze yosun yediklerini ve yosunların kendilerini hayatta tuttuğunu söyledi. 19 gün sonra helikopter tarafından yaktıkları ateş görülünce kurtarılan iki genç kadın hastanede tedavi gördü. Öte yandan parkta bulunan ikilinin çevrede bulunan hastaneye kaldırıldığı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER