A3 Haber

Erdoğan’ın konuşması nedeniyle sözü kesilen CHP’li İnce yayını terk etti: Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan’ın tapulu malı değildir!

Erdoğan’ın konuşması nedeniyle sözü kesilen CHP’li İnce yayını terk etti: Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan’ın tapulu malı değildir!

Erdoğan’ın konuşması nedeniyle sözü kesilen CHP’li İnce yayını terk etti: Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan’ın tapulu malı değildir!
Mayıs 29
22:35 2020

CHP’li Muharrem İnce, konuşması kesilip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının verilmesi üzerine Haber Global’de katıldığı canlı yayını terk etti. İnce, “Bu faşizmdir. Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan’ın tapulu mülkü değildir, bu kadar korkmayın. Bırakın da iki kelime laf edelim” dedi.

2018’de Erdoğan’ın karşısına CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan İnce, Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu Neden programının konuğu oldu.

İnce, konuşması kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının verilmesine tepki göstererek canlı yayını terk etti.

Kendisine yöneltilen ilk sorunun hemen ardından sözünün programın sunucusu Senem Toluay Ilgaz’ın sözünü kesip Erdoğan’ın İstanbul’un Fethi için Ayasofya’daki konuşmasına bağlanacaklarını söylemesi üzerine İnce tepki gösterdi.

İnce, “Bizi böyle programlara çağırmayın bir dahakine. Bütün kanallar Erdoğan’ı gösteriyor. Sovyetler Birliği gibi bütün kanallar erdoğanı gösterecek. Çok yanlış, korkmayın bu kadar Erdoğan’dan, canınızı sıkmayın” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının bitmesinin ardından stüdyoya dönülmesiyle İnce konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu saygısızlık, bu faşizm! Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan’ın tapulu mülkü değildir, Korkmayın bu kadar. Ben de Cumhurbaşkanı adayıydım, 16 milyon oy aldım. Yüz tane televizyon kanalı Erdoğan’ı gösteriyor. Bırakın da iki kelime laf edelim, isterse yüz tane daha kurar o zaten. Daha bir soru soruyorsunuz ağzımı açıyorum… Ben burada beklemem, ya çağırmayacaksınız ya da konuşturacaksınız. Korkmayın ya. Gidecek ilk seferde merak etmeyin.” 

“Tavrım tek sesli medya düzeninedir”

Yaşananların ardından Twitter hesabından açıklama yapan İnce, “Tavrım, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir” dedi

İnce’nin açıklaması şöyle:

“Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir.”

Haber Global’den açıklama: Yayın öncesinde söyledik

Haber Global’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik. Kendisi de bize “Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm” dedi.

“Biz de kendisine bu eleştirisini saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik. Ancak Sayın İnce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından stüdyoya dönüldüğünde sözlü olarak tepkisini göstermek yerine yayını terketti.

“Böyle olmasını arzu etmezdik ama biz yine de yayınımıza katılmasından dolayı Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyoruz. Kendilerine her zaman ekranımızın açık olduğunu yineleriz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER