A3 Haber

George Floyd protestoları yayılıyor: 25 kentte sokağa çıkma yasağı kararı

George Floyd protestoları yayılıyor: 25 kentte sokağa çıkma yasağı kararı

George Floyd protestoları yayılıyor: 25 kentte sokağa çıkma yasağı kararı
Mayıs 31
09:04 2020

ABD’de ‘George Floyd’ protestoları yayılıyor. Farklı şehirlerde polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Çeşitli eyaletlere bağlı, 25 kentte sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

A3 Haber Merkezi- ABD’nin Minneapolis kentinde bir polis memurunun sokak ortasında George Floyd isimli siyah vatandaşı ensesine diziyle basıp boğarak öldürmesi ve başka memurların cinayete müdahale etmemesinin ardından Minnesota eyaletinde başlayan ve farklı şehirlere yayılan protestolar dün akşam da tüm hızıyla sürdü.

Floyd’un öldürüldüğü ve protestoların başladığı Minneapolis kentinde yine büyük kalabalıklar sokaktaydı. Polis, beşinci gecede geçen günlere nazaran daha sert bir tutum sergiledi. Saat 20.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından polis protestocuları gözaltına almaya başladı ve kalabalığa biber gazı kapsülleri atmaya başladı. Ulusal Muhafızlar yanan bir arabaya helikopterle su döktü.

Polis araçları yakıldı

Tennessee eyaletinde protestocular Nashville yerel yönetimi ve ceza mahkemesinin bulunduğu binayı ateşe verdi. Protestoların üç gündür devam ettiği New York’ta iki polis memurunun arabasını yolu kapayan protestocuların üzerine sürdüğü görüldü. Şehirde yine bazı polis araçlarının yakıldığı görüldü. Los Angeles ve Chicago kentelerindeki eylemlerde polis ve protestocular arasında arbede yaşandı. Miami’de protestocular otoyolu kaparken, Philadelphia’da bir heykeli devirme girişiminde bulundular.

Floyd cinayetinden sonra en az 48 ABD kentinde büyük ölçekli eylemler düzenlendi. Protestoları bastırmak amacıyla 16 eyalet yönetimi 25 sokakta akşam ile sabah saatleri arasına sokağa çıkma yasağı getirdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER