A3 Haber

Gezi Direnişi yedinci yılında İzmir’de unutulmadı: Karanlık gider, Gezi kalır!

Gezi Direnişi yedinci yılında İzmir’de unutulmadı: Karanlık gider, Gezi kalır!

Gezi Direnişi yedinci yılında İzmir’de unutulmadı: Karanlık gider, Gezi kalır!
Haziran 01
19:58 2020

Taksim Gezi Parkı’nı savunmak için başlayan daha sonrasında milyonlarca insanın özgürlük, adalet ve eşitlik talebiyle sokaklara çıktığı Gezi Direnişi’nin yedinci yılı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda anıldı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından ‘Gezi Yaşıyor’ sloganıyla organize edilen programda yüzlerce yurttaş katılırken sosyal mesafe de unutulmadı.  

Taksim Gezi Parkı’nı savunmak için başlayan milyonların katıldığı kitlesel protestolara dönüşen Gezi direnişinin yedinci yaşı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda anıldı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin öncülüğünde biraraya gelen yüzlerce yurttaş sosyal mesafeye dikkat ederek Gezi Direnişi’nde yaşamını yitiren Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik ve Medeni Yıldırım’ı andı.  

Yurttaşlar etkinlikte “Gezi’de düşene, dövüşene bin selam”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Yaşasın halkların kardeşliği” gibi sloganları hep bir ağızdan aykırdı.  

Etkinliğe STK’lar, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu’nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Av.Deniz Yücel ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu katıldı. 

Yücel: Gezi, otoriter ve baskıcı anlayışa karşı halkın ortak tepkisidir 

Otoriter ve baskıcı siyaset anlayışına karşı toplumun her kesiminden bir araya gelerek başlattığı bir hareket olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, “Bu koşullarda bizler açısından Gezi’yi anmak üzücü. Salgın etkisini yitirmeden kalabalık ve kitleler halinde anmaları yapmak doğru değil. Gezi Direnişi bizim onurumuz, gururumuz. Otoriter ve baskıcı siyaset anlayışına karşı toplumun tüm kesimlerinden kendiliğinden bir araya gelerek başlattığı bir harekettir. Başta bir çevreci hareket olarak başlayan ve daha sonrasında tüm demokratik kitle örgütlerinin ile toplumun hangi kesiminde olursa olsun bir araya gelerek baskıya karşı gösterdiği bir tepkidir. Çok değerli ve kıymetli arkadaşlarımız yaşamlarını yitirdi. Ben tüm Gezi şehitlerini minnet, rahmet ve saygıyla anmak istiyorum. Önümüzdeki yıllarda alanlarda, meydanlarda geniş kitlelerle bu Gezi Direnişini yeniden anacağız” diye konuştu. 

“70 yıl geçse de anmaya devam edeceğiz” 

Pandemi sürecinde Gezi Direnişi’ni anmanın üzücü olduğunu fakat o süreçteki birlikteliği ve dayanışma ruhunu her zaman hatırlatmaya devam edeceklerini belirten CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, “Gezi bizler için; bir umut, direniş, halkın haklı direnişi, mutluluk, sevgidir. Gezi’de ölenleri anıyoruz. Umudumuz Gezi’nin süreçteki birlikteliğini, dayanışma ruhunu hatırlatmak için anıyoruz. Gezi’de şehit olan ve emek veren herkese selam olsun. Pandemi sürecinde böyle anmak üzücü fakat 70 yıl geçse de anmaya devam edeceğiz” dedi. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER