A3 Haber

Dört ay sonra ilk MGK: Komutanlar maskeli, Erdoğan maskesiz

Dört ay sonra ilk MGK: Komutanlar maskeli, Erdoğan maskesiz

Dört ay sonra ilk MGK: Komutanlar maskeli, Erdoğan maskesiz
Haziran 02
17:15 2020

MGK dört ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıya katılan kuvvet komutanları ve kabine üyelerinin maske taktığı görülürken, Erdoğan maskesiz toplantıyı yönetti.

Koronavirüs nedeniyle 30 Ocak’dan bu yana dört aydır toplanmayan MGK’ye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da toplantıdaki yerini aldı. Toplantıda sosyal mesafeyi dikkat edildi.

MGK’nin ana gündemini, Libya ve Suriye’deki gelişmeler oluşturacak. Ateşkesin korunduğu ancak zaman zaman rejim unsurlarının ihlalleri ve radikallerin provokasyonuna sahne olan İdlib ile ilgili olarak, MGK bildirisinde ateşkes kararına uyulması yönünde sahadaki taraflara uyarı yapılması bekleniyor. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan Yunan tacizleri de kurul gündeminde.

Koronavirüs salgınının dünyaya ve Türkiye’ye etkileri ile aşı ve ilaç çalışmaları başta olmak üzere Covid-19 da MGK’nin gündeminde önemli bir başlık. Yurtiçi ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları, “FETÖ” ile mücadeledeki son notlar da kurulda değerlendirilecek diğer konular arasında.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER