A3 Haber

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sistemini değerlendirmeye aldık

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sistemini değerlendirmeye aldık

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sistemini değerlendirmeye aldık
Haziran 03
22:01 2020

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda yapılacak değişiklikler Türk siyasetinde güçlü bir şekilde konuşuluyor. MYK bunu da değerlendirmeye almıştır” dedi.

A3 Haber Merkezi- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Yaklaşık 70 günün ardından yüz yüze bir toplantı yaptıklarını ifade eden Ömer Çelik, normalleşme sürecinde olduklarını, ancak toplantıda fiziksel mesafeyi koruyacak tedbirleri aldıklarını, herkesin maskesini taktığını söyledi.

Çelik, “Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda yapılacak değişiklikler Türk siyasetinde güçlü bir şekilde konuşuluyor. MYK bunu da değerlendirmeye almıştır. TBMM’de çeşitli teklifler söz konusu. Bu konuda da AK Parti TBMM grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz bilgilendirme gerçekleştiriyor. Kapsamlı bir MYK toplantısı oluyor, detaylı sunumlar yapılıyor” diye konuştu.

“Meslek örgütlerini tartışmaya devam ediyoruz”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, barolar ile ilgili çalışma sorusu üzerine de,  “Aşağıdaki demokratik çoğunluğun yukarıya çıktıkça daraldığını uzun zamandır görüyoruz. Meslek örgütlerinin tabanlarındaki demokratik gücün çeşitliliğin yönetimlere nasıl yansıyabileceğini arkadaşlarımız tartışıyorlar. Yönetimlerin zaman zaman bir siyasi kamp gibi davranma karşısındaki rahatsızlıklar düzenlemeyi gündeme getirmiştir. Tartışmaya devam ediyoruz. Şekillendiği zaman açıklanacaktır” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER