A3 Haber

Mahkemeden ‘Başkentgaz TÜRGEV’e 30 milyonluk işyeri bağışladı’ haberine sansür!

Mahkemeden ‘Başkentgaz TÜRGEV’e 30 milyonluk işyeri bağışladı’ haberine sansür!

Mahkemeden ‘Başkentgaz TÜRGEV’e 30 milyonluk işyeri bağışladı’ haberine sansür!
Haziran 03
16:47 2020

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Bilal Erdoğan’ın kurucu, Esra Albayrak’ın yönetici olduğu TÜRGEV’e Başkentgaz tarafından 30 milyon lira değerinde bağış yapılmasına ilişkin haberin yayından kaldırılması kararı verdi.

A3 Haber Merkezi | Mahkeme kararı yoluyla sansür uygulamaları sürüyor.

Bunun yeni örneklerinden biri de TÜRGEV haberiyle ilgili olarak yaşandı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, 31 Ocak 2020’de pek çok gazete ve haber sitesinin yanı sıra A3’te de yayımlanan “Başkentgaz’ın, Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’ine 30 milyonluk işyeri bağışladığı ortaya çıktı” başlıklı haberin yayından kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme kararı, Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından A3’e tebliğ edildi. Tebliğde, “İçeğin yayından kaldırılmasını ve tarafımıza ivedilikle bilgi verilmesini rica ederiz” denildi.

İlk olarak Cumhuriyet gazetesinde Sena Yaşar imzasıyla yayımlanan haber, çok sayıda haber sitesi ve gazete tarafından alıntılanmıştı.

Haberde ne vardı?

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin sansürlediği haberin içeriğinde, Başkentgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ’ın 5. Levent Güzeltepe Konutları’ndan satın aldığı 31 adet işyerini, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu, kızı Esra Albayrak’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bağışladığı aktarılıyordu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER