A3 Haber

CHP’li Enis Berberoğlu koronavirüs tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi

CHP’li Enis Berberoğlu koronavirüs tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi

CHP’li Enis Berberoğlu koronavirüs tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi
Haziran 05
21:59 2020

Dün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından gözaltına alınan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ‘koronavirüs önlemleri’ kapsamında tahliye edildi.

TBMM Genel Kurul’da milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Sözcü’den Damla Güler’in haberine göre, Maltepe Açık Cezaevi’ne gönderilen Berberoğlu bu akşam “Koronavirüs önlemleri” kapsamında tahliye edildi.

Enis Berberoğlu tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Milletvekilliği düşürülmüştü

Yargılandığı davada, ‘siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP’li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği, TBMM’de düşürülmüştü.

Koronavirüs önlemleri kapsamında tahliye edildi

Meclis’teki kararın ardından dün akşam saatlerinde Bakırköy’deki evinde gözaltına alınan Berberoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Tutuklanan Enis Berberoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında cezaevinden çıktı.

Berberoğlu’nun avukatı: 31 Temmuz’a kadar…

Berberoğlu’nun Avukatı Yiğit Acar, bugün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 Nisan tarihinde kabul edilen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında müvekkilinin cezasının 31 Temmuz tarihine kadar olan kısmının dışarıda geçirmesini talep etti. Bu talep üzerine Berberoğlu akşam saatlerinde Berberoğlu tahliye edildi.

Barış Yarkadaş: Ev iznine gönderildi

Gazeteci Barış Yarkadaş, dün milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildiğini ifade etti. Yarkadaş, Enis Berberoğlu’nun pandemi nedeniyle izinli olarak cezaevinden çıktığını bunun tahliye olmadığını söyledi.

Berberoğlu, 31 Temmuz’a kadar açık cezaevleri kapalı olduğu için koronavirüs tedbirleri kapsamında evine gönderildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER