A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Girilen yol ülkeyi yönetmeye çıkacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Girilen yol ülkeyi yönetmeye çıkacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Girilen yol ülkeyi yönetmeye çıkacak
Haziran 08
16:57 2020

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “HDP’nin girdiği bu yol ülkeyi yönetmeye çıkacaktır. Bu ülkeyi mutlaka yöneteceğiz, değiştireceğiz. Ülkeye barışı mutlaka getireceğiz. Halklara yeni baharlar yaşatacağız” dedi.

A3 Haber Merkezi- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Pervin Buldan, HDP’li vekiller Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları’nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasıyla Demokratik Mücadele Programı başlattı. Ankara yürüyüşü öncesi, illeri geziye çıkan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Batman’da ziyaretlerde bulundu.

“Orada da hile ve hurda var, hukuksuzluk var”

HDP Batman İl binası önünde partililerine seslenen Sancar, halkın iradesi gasp edilerek, Güven, Farisoğulları ve CHP’li Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürüldüğünü hatırlatarak, “Orada da hile ve hurda var, haksızlık var, hukuksuzluk var. O vekillikleri veren halkın kendisidir. Ancak halk o iradeyi alabilir” dedi.

Biz diyoruz ki; gelin Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim” diyen Sancar, şöyle konuştu: “Adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir. Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Şahsımız için hiçbir şey talep etmiyoruz. HDP her şart altında barajı bu halkın gücüyle aşar. Ama bizim derdimiz Meclis’e 70-80 milletvekili göndermek değil sadece. Sizi temsil etmek bizim görevimizdir. HDP bu küçük hesapları yapan bir parti değildir. HDP bütün ülke için demokrasi istiyor, bütün ülke için adalet istiyor ve bu ülkeye barışı getirmek için söz veriyor. Bunları birlikte yapalım diyoruz bütün halkların temsilcilerine, bütün demokratlarına. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte dostlar, hep birlikte!

“Ülkeyi yönetmeye talibiz ve hazırız”

HDP’nin girdiği yolun ülkeyi yönetmeye çıkacağını dile getiren Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz, hazırız, bizimle birlikte mücadeleye katılan bütün demokratlar, bundan mutlaka kazançlı çıkacaktır. İçinde HDP’nin olduğu bir demokrat yönetim, bu ülkeye barışı da özgürlüğü de getirir. Bu ülkede onurlu yaşamın yolunu açar. Gençlerin bize sarılmasının en büyük nedeni budur. Bütün anketler, gençleri HDP’de birinci ya da ikinci gösteriyor. Gençler özgür geleceğin nerede olduğunu görüyorlar. Hiç vazgeçmeyin sevgili gençler, bu inancınızı kaybetmeyin. Büyütün artırın. Özgür gelecek bizim burada yürüdüğümüz yoldadır. Özgür gelecek halkların ortak demokrasi mücadelesindedir. Bunu mutlaka başaracağız. Kendinize güvenin, halkımıza inanın, siz kendinize güvendikçe, halkımız kendine inandıkça, biz sizlerin hizmetkarları, temsilcileri her türlü yolu her türlü zorluğu aşarız. İnanalım bu ülkeyi mutlaka yöneteceğiz. Bu ülkeyi mutlaka değiştireceğiz. Demokrasi güçleriyle birlikte bu ülkeye barışı mutlaka getireceğiz. Haysiyet mücadelesinin sonu bütün halkların baharını yenilemektir, daha güçlü bir şekilde. Halklara yeni baharlar yaşatacağız buna inanıyoruz. O gemi büyük limanlara varacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER