A3 Haber

Hollywood’ta öpüşme sahnelerine koronavirüs engeli

Hollywood’ta öpüşme sahnelerine koronavirüs engeli

Hollywood’ta öpüşme sahnelerine koronavirüs engeli
Haziran 09
12:24 2020

Küresel çapta etkili olan koronavirüs salgını sinema sektörüne de darbe vurdu. Salgın nedeniyle tüm çekimlere ara verilen Hollywood’ta 12 Haziran itibariyle normalleşme süreci başlıyor. Hollywood’ta alınan tedbirler kapsamında öpüşme sahnelerinde oyuncu yerine kurgu aşamasında efekt kullanılacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen tüm Hollywood yapımı dizi ve film setleri 12 Haziran’da başlıyor. Setlerde virüsün yayılmasını engellemek için öpüşme sahnelerinde yeni düzenlemeler yapılacak. Alınan kararla birlikte senaryoda yer alan öpüşme ve sevişme sahnelerinden bundan böyle oyuncular rol almayacak, bunun yerine bilgisayarla hazırlanan efektler kullanılacak.

Oyuncuların yaklaşmalarını gerektiren sahneler çekilmeyecek

Ayrıca setler başlayınca oyuncular dahil olmak üzere tüm ekibe koronavirüs testi yapılacak. Oyuncular ve set ekibi birbirine yaklaşmayacak, yaklaşmalarını gerektiren sahneler çekilmeyecek. Herkeste dezenfektan bulunacak ve sık sık ellerini dezenfekte edecekler. Hazırlanan 22 sayfalık yönetmeliğe göre oyuncuların çekim öncesi provaları devam edecek. Ama özel pleksiglas korumanın ardından gerçekleşecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER