A3 Haber

AKP’li Hamza Yerlikaya’ya bir kıyak atama daha: Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak!

AKP’li Hamza Yerlikaya’ya bir kıyak atama daha: Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak!

AKP’li Hamza Yerlikaya’ya bir kıyak atama daha: Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak!
Haziran 12
21:57 2020

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’a Yönetim Kurulu’na atandığı ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcısı Hamza Yerlikaya bankaya bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Borsaya yapılan bildirime göre Vakıfbank’ta kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri aylık 12 bin 530 TL maaş alıyor. Yerlikaya aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürütüyor. Böylelikle Yerlikaya, üç farklı yerden maaş almış olacak.

Sözcü‘nün haberine göre, Vakıfbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olarak atandığı bildirildi.

Yerlikaya, bankaya bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Borsaya yapılan bildirime göre Vakıfbank’ta kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri aylık 12 bin 530 TL maaş alıyor.

Yerlikaya aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürütüyor.

Muharrem İnce: Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez!

CHP’li Muharrem İnce, Yerlikaya’nın üçüncü görevlendirmesine tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez.”

İYİ Partili Akburak: Yazık!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Teyit edemedim ama Eski Milli güreşçi Hamza Yerlikaya bugün Vakıfbank yönetim kurulu başkan yardımcısı olmuş. Kendisi aynı zamanda Spor bakan yardımcısı ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı.3 yerden maaş alıyor.Böyle liyakatlı sporcularımız var.Bu adama görevleri maaşı yetmiyor mu?YAZIK” ifadeleriyle gelişmeyi duyurdu.

İYİ Partili Çıray: Ekonomi için son çare olmuş olabilir

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise gelişme için “Sevgili Burak, Bu atama iyi olmuş. Eskiden güreşçilerin sırtını yere seren milli güreşçimiz… Şimdi de sırtı yere gelmiş ekonomimizi yerden kaldırabilir. Ekonomi için son çare olmuş olabilir. Hayırlısı.” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş: Batan ekonomiyi kurtarmanın formülü bulundu!

Gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Batan ekonomiyi kurtarmanın formülü bulundu! Eski milli güreşçi, Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi yapılmış. Beyefendiler, 3 ayrı maaş almadan yaşayamıyor sanırım. Ayrıca hangi birikimle bu görevi alıyor; o da ayrı sorun..” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER