A3 Haber

Hatay Valisi, Bakan Akar’ı yalanladı: Operasyon bölgesinde 140 asker ve poliste koronavirüs çıktı

Hatay Valisi, Bakan Akar’ı yalanladı: Operasyon bölgesinde 140 asker ve poliste koronavirüs çıktı

Hatay Valisi, Bakan Akar’ı yalanladı: Operasyon bölgesinde 140 asker ve poliste koronavirüs çıktı
Haziran 12
15:38 2020

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye’nin Afrin ve İdlib kentinde görev yapan toplamda 140 asker ve poliste koronavirüs vakası görüldüğünü belirtti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen gün yaptığı açıklamada operasyon bölgelerinde koronavirüs vakasına rastlanmadığını söylemişti. Ancak Vali Doğan, yaptığı açıklamayla Bakan Hulusi Akar’ı yalanlamış oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen gün yaptığı açıklamada,”Şu ana kadar operasyon bölgelerimizde vakaya rastlanmadı” demişti. Bakan Akar’ın verdiği bilgilerle ters düşecek açıklama Hatay Valisi Rahmi doğan’dan geldi.  Hatay Valisi Rahmi Doğan, bugün itibarıyla Hatay’da koronavirüs testi pozitif çıkan vaka sayısının 320 olduğunu belirtirken, “Hatay’ın nüfusuna bakıldığında tahminimi söylüyorum, en başarılı illerin başında geliyoruz. Ayrıca, Afrin ve İdlib’te sivil vatandaşların hiçbirisinde pozitif vakaya rastlamadık. Ancak Türkiye’den oraya görev yapmaya giden polislerimiz, askerlerimizin vasıtasıyla ki bunlar da korunaklı alanlarda, mekanlarda kalıyorlar. Bunlarda çıkan pozitif vakalar var. Afrin’de 120 polisimizde, İdlib Hava Taburumuzda ise 20 askerimizde pozitif vaka çıktı” dedi.

“Suudi Arabistan’dan 27 vaka geldi”

Suudi Arabistan’dan gelen Hataylılar’ın vaka sayısını artırdığını dile getiren Vali Doğan “Vekillerimizin Suudi Arabistan’daki Hataylı hemşehrilerimizi buraya getirme gayretleri ve çabası var. Geçen hafta ülkemize gelen 510 kişilik kafile içerisinden 27 kişide pozitif vaka çıktı. Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda çok ciddi sağlık hizmetlerine yatırım yaptı. Bu yatırımla, sağlık personelinin gayretleri ve alınan tedbirlerle birlikte çok az hasarla atlattık. Ben bu virüs salgını sonucu vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bir an önce ilimizden ve ülkemizden temizlenmesini temenni ediyorum” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER