A3 Haber

İYİ Partili Dr. Çıray, vaka sayısındaki artışı değerlendirdi: Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili!

İYİ Partili Dr. Çıray, vaka sayısındaki artışı değerlendirdi: Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili!

İYİ Partili Dr. Çıray, vaka sayısındaki artışı değerlendirdi: Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili!
Haziran 15
15:20 2020

Covid-19 vaka sayısının artmasında suçun vatandaşa atılamayacağını belirterek, felaketin büyümesinde ‘ucube rejimin’ etkili olduğunu ifade eden İYİ Partili Dr. Aytun Çıray, “Muazzam sayıda testle eş zamanlı yapmak şart. Antikor tarama testleri de gerekir. Sayın Erdoğan tavsiyelerimiz dinlemek bir yana ‘saldım çayıra mevlâm kayıra’ yöntemine geçti” dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, koronavirüs vaka sayılarının artmasının suçunun vatandaşa atılamayacağını belirterek, “Sayın Erdoğan tavsiyelerimiz dinlemek bir yana ‘saldım çayıra mevlâm kayıra’ yöntemine geçti” dedi.

İktidarın, yeni pandemi sürecini, “Sürü Bağışıklık Sisteminin kontrollü hali” olarak tanımlayan Çıray, Cumhurbaşkanlığı yönetiminin kontrolü tamamen elden kaçırmaya başladığını ve günlük Covid-19’lu hasta sayısının artışı ile 2. dalganın başlaması halinde suçu vatandaşa atacağını savundu.

Vaka sayısının artması konusunda, “Bu iyiye alâmet değil” diyen Çıray, şunları söyledi:

“İstanbul, AKP’nin plansız gökdelen politiklarının bedelini ödüyor”

“İnsanlarımızı bilinçsizce ve tedbirsizce sokağa bırakıp, tekrar evlere sokarak çare bulamazsınız. Özellikle İstanbul’da AKP’nin plansız gökdelen politikalarının bedeli ödeniyor. Metre kareye 3-4 kişi düşecek şekilde inşaat izni verenler bu felâketin diğer sorumlularıdır. Ama bu süreç iyi kontrol edilemezse, büyük bir yeni salgın atağı ile karşı karşıya kalabiliriz.

“Ucube rejim mücadeleye zarar veriyor”

Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili. Sayın Erdoğan yeni rejimin tek yetkilisi. Sekreter bakanlara, ‘Halkı tutun’ diyor, tutuyorlar. ‘Tekrar sokağa bırakın’ diyor, uyguluyorlar. Yani bir kişi 83 milyonun sağlığı ve canı için karar verebiliyor. Bilim Kurulu üyeleri ise darmadağınık. Her kafadan başka ses çıkıyor. Şimdilik ‘Akil İnsanlar’ durumundalar, ama göreceksiniz ileride ‘Günah Kurulu’na dönüşecekler

“Ekonomideki yıkım çok daha fazla olacaktır”

Eğer siz topluma, sırf batırdığınız ekonomi daha da batmasın veya siyaseten bir başarı hikâyesi anlatayım diye davranırsanız, yani gerekenden fazla bir iyimserlik aşılarsanız olacağı budur işte! Şunu anlamıyorlar; bu iş uzadıkça ekonomideki yıkım çok daha fazla olacaktır. Bunun olmamasını temenni ederiz, ama ne yazık ki bu süreci yönetenler hazırlıyor”

“Sağlık Bakanı’nın yaptığı en başarılı iş duygusal twitler atmak”

AVM’leri erken açarak, taksit taksit karantina uygulayarak, maçlara izin vererek, ibadetlerimizi evden camilere taşıyarak, 4 milyon gencimizin sınavlarını ertelemeyerek daha büyük dertlere kapı açıyorsunuz. Şeffaf değilsiniz ve Sağlık Bakanı’nın yaptığı en başarılı iş duygusal twitler atmak. Pandemi hastanesi diye yola çıktınız, şehir hastanesine 15 dakika mesafede turist hastanesi açtınız.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER