A3 Haber

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi paylaşımda bulunan bir kişi tutuklandı

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi paylaşımda bulunan bir kişi tutuklandı

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi paylaşımda bulunan bir kişi tutuklandı
Haziran 16
15:31 2020

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi paylaşımda bulunan Vedat Muti, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

A3 Haber Merkezi- HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a cinsiyetçi paylaşımda bulunan şahıslardan Vedat Muti, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Vedat Muti’nin üvey yeğeni ise dün gözaltındaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan şahıslar hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı vermiş ve ilk önce V. Y. ve ardından da üvey amcası Vedat Muti gözaltına alınmıştı. V.Y. dün gözaltındaki ifadesinin ardından serbest kalırken, üvey amcası bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Ne olmuştu?

Vedat Muti, Twitter’dan Başak Demirtaş’ı hedef alarak cinsiyetçi paylaşımda bulunmuştu. Bunun üzerine “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açılmış ve paylaşıma tepki yağmıştı.

Demirtaş’a yönelik saldırıya AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nden tepki gelmişti.

Başak Demirtaş da, “Sosyal medyada dayanışma paylaşımı yapan, dünyanın her yerinden beni arayan, mesaj gönderen herkese çok teşekkür ediyorum” demişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER