A3 Haber

Fransa: NATO Türkiye tarafından yaratılan sorunları yok saymaya devam edemez

Fransa: NATO Türkiye tarafından yaratılan sorunları yok saymaya devam edemez

Fransa: NATO Türkiye tarafından yaratılan sorunları yok saymaya devam edemez
Haziran 17
13:48 2020

Fransa Savunma Bakanlığı açıklamasında Türkiye’nin bir Fransız gemisine karşı saldırgan eylem gerçekleştirdiğini belirterek, “NATO Türkiye tarafından yaratılan sorunları yok saymaya devam edemez” açıklamasında bulundu.

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Türk donanması NATO misyonu yürüten bir Fransız gemisine karşı saldırgan eylemde bulundu” denildi.

Açıklamada “NATO Türkiye tarafından yaratılan sorunları yok saymaya devam edemez ve bu sorunları çözmek zorundadır” ifadesi kullanıldı.

“TSK 3 kez hedefleme yapınca gemilerimiz çekildi!”

Fransa’dan Türkiye’nin Libya politikasıyla ilgili tansiyonu artıracak açıklamalar geldi. Türk donanmasının, NATO görevini gerçekleştiren Fransız gemisini ‘taciz’ ettiği iddiasında bulunan Reuters’a konuşan bir Fransız bakanlık yetkilisi, “Türkiye’nin hareketleri karşısında NATO kafasını kuma gömemez” ifadelerini kullandı.

Fransız yetkili, “Birlik içinde karmaşık anlar olabileceğini biliyoruz ama deve kuşu gibi davranıp ortada bir Türkiye sorunu yokmuş gibi yapamayız. Bunu görmeli, konuşmalı ve çözmeliyiz” dedi.

Fransız Bakanlık yetkilisi, yaşanan olayın ayrıntılarıyla ilgili, “Türk savaş gemileri, Türk kargo gemisini aramak isteyen Fransız Savaş gemisine 3 kez radarda hedefleme yaptı. Türk savaş gemilerinin, Füze saldırısı yapacağı düşünüldü. Fransız gemileri geri çekildi” ifadelerini kullandı.

Fransa Türkiye’nin Libya’ya müdahalesine karşı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde benzer açıklamalar yaparak Türkiye’nin Libya’ya müdahale etmemesi gerektiğini söylemişti.

Macron, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler tarafından Libya’ya uygulanan silah ambargosunu deldiğini ve bölgede gerilimi artırdığını savunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER