A3 Haber

Bakan Kasapoğlu: Kulüplerimiz yayıncı kuruluştan ödemesini alacaklar

Bakan Kasapoğlu: Kulüplerimiz yayıncı kuruluştan ödemesini alacaklar

Bakan Kasapoğlu: Kulüplerimiz yayıncı kuruluştan ödemesini alacaklar
Haziran 19
12:00 2020

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  kulüplerin yayıncı kuruluştan bugün ve gelecek hafta ödeme alacaklarını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, kulüplerin yayıncı kuruluştan bugün ve gelecek hafta ödeme alacakları müjdesini verdi. Bakan Kasapoğlu; “Yayıncı kuruluşla görüşmelerimiz neticesinde kulüplerimiz bugün itibarıyla bir ödeme alacaklar; önümüzdeki hafta da alacaklar” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

  • Bugün kulüpler için federasyona 103 milyon lira bir ödeme yapılacak. Bu para federasyon aracılığıyla kulüplere dağıtılacak. Önümüzdeki hafta da yapılacak. Takvime göre bu böyle devam edecek.
  • 2019’daki başarıları öncü olarak görüyoruz; futboluyla, voleyboluyla. Türk sporu açısından bunu fırsata çevirme olarak görüyoruz.
  • Sürdürülebilirlik önemli bizim için. Kulüplerimizin şeffaf yönetilmesi lazım. Geçtiğimiz aylarda en kapsamlı bir spor çalıştayını gerçekleştirdik. Gençlerimizi kazanmak için yetenek tarama projemiz var. Eylül ayında başlayacağız inşallah. Branş fark etmiyor.
  • Kulüplerimizin daha ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Federasyonlarımızın da öyle. Muhakkak olan şu ki federasyonlarımız kendi kendilerini yürütebilir olmalı. Öz gelirlerini bulmaları gerekiyor. Tabi ki devlette yardım eder ama kendilerini idare etmeliler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER