A3 Haber

Eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında savcı mütalaasını verdi

Eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında savcı mütalaasını verdi

Eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında savcı mütalaasını verdi
Haziran 19
18:38 2020

Eskişehir’de eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı satırla öldüren Yalçın Özalpay’ın yargılandığı davada savcı, tahrik indirimine gidilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Eskişehir’de, eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı satırla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Yalçın Özalpay’ın ifadesi, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Maktulün babası Serdar Arslan, annesi Meral Sondikme, CHP’li milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Gamze Taşcıer ile avukatlar ise salonda hazır bulundu.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından mütalaasını veren savcı, sanığın eski eşini sürekli izlediği ve tehdit ettiğinin şahitlerin ifadelerinde yer aldığını belirtti.

“Yanında bıçak ve satır taşıması hayatın olağan akışına aykırı”

Özalpay’ın yanında bıçak ve satır taşımasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurgulayan savcı, tahrik indirimine gidilmeden sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Savunmasını yapan Özalpay ise eski eşini takip etmediğini öne sürerek “Bana hakaret etmesi ve yüzüme tükürmesi nedeniyle satırla ayağına vurdum, sonrasını hatırlamıyorum ancak kesinlikle bu olayda tasarlama yoktur” savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER