A3 Haber

‘MİT personeli cenazesi’ haberinden yargılanan gazetecilerin ilk duruşması 24 Haziran’da

‘MİT personeli cenazesi’ haberinden yargılanan gazetecilerin ilk duruşması 24 Haziran’da

‘MİT personeli cenazesi’ haberinden yargılanan gazetecilerin ilk duruşması 24 Haziran’da
Haziran 22
15:33 2020

Haberin Var Mı İnisiyatifi, MİT mensubunun cenazesini haberleştirildikleri için yargılanan altısı tutuklu sekiz gazetecinin duruşmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

A3 Haber Merkezi- Gazetecilere açılan davanın ilk duruşması 24 Haziran Çarşamba günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde görülecek. Dava öncesi Haberin Var Mı İnisiyatifi davaya dair İstanbul Barosu’nda basın açıklaması düzenledi.

“Hukuk varsa çarşamba günü tahliye edilmeleri gerekiyor”

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatı Serkan Günel, “Müvekkillerimizle ve dosyadaki hiçbir sanıkla ilgili suç oluşmadığı ortadadır” dedi. Murat Ağırel’in avukatı Celal Ülgen ise şöyle konuştu: “Bir gün bile tutuklu kalmaları gerekmiyor. Bir ülkede hukuk ya vardır ya yoktur. Eğer bu ülkede hukuk varsa çarşamba günü tahliye edilmeleri gerekiyor.

Hülya Kılınç’ın avukatı Onur Cingil ise, “İddianamenin altında birden fazla imza var. Hep bir direktif olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu. Aydın Keser ve Ferhat Çelik’in avukatları Özkan Kılıç ve Sercan Korkmaz da iddianameyi değerlendirdi. Avukat Özcan Kılıç, asıl meselenin düzenlenen iddianamenin Sabah Gazetesi’nin haberiyle öğrenmeleri olduğuna dikkat çekti. Yapılan kimi haberlerde Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in isimlerinin olmadığını belirten Kılıç, bu ayrıma tepki gösterdi. Avukat Sercan Korkmaz ise, “Devletin kurumları neye sinirleniyor bilmiyorum ama gazetecilerden hıncını çıkarıyor” dedi.

“Basın özgürlüğü ve haber alma hakkı için susmayacağız”

Haberin Var mı İnisiyatifi adına okunan açıklama da, “Tertemiz gazeteciler, sadece gerçeği savundukları ve sansür baskısına boyun eğmedikleri için 100 günü aşkın süredir tutuklu. 6 gazetecinin davası 24 Haziran 2020 günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başlayacak. Basın özgürlüğü, haber alma hakkı ve adalet için orada olacağız. Susmayacağız” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER