A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a: Ağam bizimle eğlenir

Akşener’den Erdoğan’a: Ağam bizimle eğlenir

Akşener’den Erdoğan’a: Ağam bizimle eğlenir
Haziran 23
14:23 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mevcut durumda, bırakın ilk 10’u, ilk 20’de kalamama riskimiz var. Yani, ağam bizimle eyleniyi” dedi.

A3 Haber Merkezi- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasından önce, kürsüyü 28 yaşında, üniversite mezunu, işsiz Serhan Korayçiftçi’ye bırakan kürsüyü Serhan isimli işsiz gence devrederek, onu iki basamak aşağıda dinledi.

AKP iktidarının gençlerle hep bir sorunu olduğunu belirten Akşener, hükümetin gençlerin giydiğine, yediğine, yaşam tarzına müdahale ettiğini, gençleri geleceksiz bıraktığını belirterek, “25 yaş altındaki çalışanların sosyal haklarını tırpanlayacak, onları işverene ve hayata karşı savunmasız bırakacak bir formül bulmuşlar. Araya 50 yaş üstü çalışanları da katıp, 25 yaş altı çalışanlar için, ’10 günden az çalıştıkları taktirde, sigorta primi ödenmeyebilir’ diye bir taslak hazırlamışlar. Akıllarınca, salgın sürecinde bir önlem olarak kullanılan, esnek çalışma uygulamasını, sabit hale getirecekler.Deprem vergilerini nasıl sabit vergi haline getirip, 18 yıldır milleti yoldularsa, şimdi de salgını fırsat bilip, gençlerimizin sosyal haklarını tırpanlamaya hazırlanıyorlar. İşten çıkarmaları kolaylaştırıyorlar” dedi.

“Suçlu sensin Sayın Erdoğan”

Hayal kuramayan bu gençlerimiz, iş bulamayan bu gençlerimiz, mutlu olmak için yüzünü başka ülkelere çeviren bu gençlerimiz, işte onlar senin eserin. Eserinden memnun musun Sayın Erdoğan? Suçlu onlar değil, suçlu sensin Sayın Erdoğan. Biz gençlerimize yeniden hayal kurdurmanın kavgasındayız. Biz hayal kurabilen gençlerimizi, iş sahibi yapmanın kavgasındayız” diyen Akşener, şöyle konuştu: “Bize göre işsizlik, ve daha da önemlisi genç işsizliği, ülkemizin karşı karşıya olduğu en büyük sorunların başında geliyor.Bugün Türkiye’de genç işsizlik oranı yüzde 24,6. Yani her dört gencimizden biri işsiz. İstihdam oranı ise yüzde 27. Yani her dört gencimizden sadece biri çalışabiliyor. Her on gencimizin üçü ise ne okuyor ne de çalışıyor. İşin daha acısı ne biliyor musunuz? Türkiye’deki işsiz vatandaşlarımızın dörtte biri üniversite mezunu. Bir milyondan fazla üniversiteli işsizimiz var. İşte tam da bu nedenle, bu hafta Milletin Kürsüsü’ne genç bir arkadaşımız çıkacak. Eserini görüyor musun Sayın Erdoğan; Hayal kuramayan bu gençlerimiz, iş bulamayan bu gençlerimiz, mutlu olmak için yüzünü başka ülkelere çeviren bu gençlerimiz, işte onlar senin eserin. Eserinden memnun musun Sayın Erdoğan? Suçlu onlar değil, suçlu sensin Sayın Erdoğan.

Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye, 2019 yılında, 755 milyar dolarlık milli gelirle, dünyanın 19’uncu ekonomisi oldu. 10’uncu sıradaki Kanada’nın milli geliriyse, 1 trilyon 730 milyar dolar. Türkiye 2020’de yüzde 100 büyüse dahi, ilk 10 ekonomi arasına giremiyor. Mevcut durumda, bırakın ilk 10’u, ilk 20’de kalamama riskimiz var. Yani, ağam bizimle eyleniyi…

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER