A3 Haber

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu’ndan miting çağrısı: 50 bin avukat olmalıyız

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu’ndan miting çağrısı: 50 bin avukat olmalıyız

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu’ndan miting çağrısı: 50 bin avukat olmalıyız
Haziran 27
17:39 2020

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, çoklu baro kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin, çarşamba günü TBMM’ye geleceğini söyledi. Ayrıca Durakoğlu, 30 Haziran’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılacak “Savunma Mitingi”ne tüm avukatları davet etti.

Siyasi iktidarın baroların yapısını değiştirmeyi hedefleyen, çoklu baro sistemini ve muhalif baroların delege sayısını azaltmayı öngören yasa teklifi girişimine karşı yapılan “Savunma Yürüyüşü”nden sonra 30 Haziran’da da “Savunma Mitingi” dzenlenecek.

Yasa değişikliğinin Çarşamba günü Meclis’e geleceğini belirten İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılacak “Savunma Mitingi”ne tüm avukatları davet ederek “En az 50 bin avukat olmalıyız” dedi.

Avukatlık Kanunu ile baroların yapısında değişiklik yapılması planlanan yasa teklifiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Teklife karşı çıkan baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşleri, “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle iki gün boyunca engellenmişti. AKP’li üyelerin muhalefet partileri ile görüşmeye başladığı süreçte, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “inatlaşma” olduğunu belirterek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 27 saat sonra eylem alanına gelmesini de eleştirmişti.

“50 bin avukat olmalıyız”

Durakoğlu’nun çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili Meslektaşım; Ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz Avukatız. Bunu anlatabilmemiz gerekiyor. Sizi, çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum. 30 Haziran Salı günü saat 12.30’da Çağlayan Adliyesinin karşısındaki meydanda, ‘Savunma Mitingi’ yapıyoruz. Beni bağışlayın ama, bu kez gelmeye mecbursunuz. 50 bin avukat olmalıyız. Sevgi ve saygılarımla.”

“Çarşamba, Meclis’e geliyor”

Tartışılan yasa teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenirken; bir sosyal medya kullanıcısı Durakoğlu’na “Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak eylemin neden salı öglen saatlerinde olduğunu” sordu. Durakoğlu, bu soruya Twitter hesabından “Yasa değişikliği, çarşamba günü Meclis’e geliyor” yanıtını verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER