A3 Haber

TMMOB: Hukukun siyasallaşmasını derinleştirecek tasarı geri çekilmeli

TMMOB: Hukukun siyasallaşmasını derinleştirecek tasarı geri çekilmeli

TMMOB: Hukukun siyasallaşmasını derinleştirecek tasarı geri çekilmeli
Temmuz 01
13:47 2020

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, AKP ve MHP tarafından hazırlanarak dün TBMM’ye sunulan çoklu baro sistemini eleştirerek, “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ‘hukukun siyasallaşmasını’ derinleştirecek ve kurumsal hale getirecek bu tasarı derhal geri çekilmelidir” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, AKP ve MHP tarafından hazırlanan çoklu baro sistemini eleştirerek, “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ‘hukukun siyasallaşmasını’ derinleştirecek ve kurumsal hale getirecek bu tasarı derhal geri çekilmelidir” dedi.

Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, çoklu baro sistemini eleştirerek baro başkanlarına destek verdi. Korkmaz, teklifin, avukatların sorunlarına çözüm getirmediğini ve baroları etkisiz kılmaya yönelik olduğunu belirterek geri çekilmesini istedi. Korkmaz şunları söyledi:

“Yargı bağımsızlığı ve adil yargılama ilkelerine darbe vuracak”

“Hukukun bir iktidar aracına dönüştürülmesi girişimleri ve toplumsal muhalefeti sindirme aracı olarak kullanılmasına yönelik uygulamalar toplumun ‘adalet’ duygusuna onulmaz yaralar açmaya devam etmektedir. Anayasal statüsüyle ülkemizdeki hukuk sisteminin en önemli unsurlarından biri olan baroları hedef alan bu değişiklik, sadece baroları etkisizleştirmekle kalmayacak, ‘yargı bağımsızlığı’ ve ‘adil yargılama’ ilkelerine de darbe vuracaktır.

Hukuk sistemimize yönelik ölçüsüz ve izansız saldırılar karşısında toplumun tüm kesimlerinin kalkanı ve tutunacak dalı olan avukatlarımızın ve baroların mücadelesinin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Gündemde olan baro yasası değişikliği ile savunmanın etkisizleştirilmesine, kıdem tazminatının fona devredilerek emekçilerin alın terinin gasp edilmesine, güvenlik soruşturması yasası ile tüm toplumun fişlenerek Anayasanın hukuk devleti, eşitlik, ayrımcılık yasağı, insan onuru, çalışma hakkı gibi en temel maddelerinin ortadan kaldırılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, yan yana durmaya ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

Ve sonunda biz kazanacağız!” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER