A3 Haber

Lunapark ve tematik parklar faaliyete başlıyor: İşte uygulanacak tedbirler

Lunapark ve tematik parklar faaliyete başlıyor: İşte uygulanacak tedbirler

Lunapark ve tematik parklar faaliyete başlıyor: İşte uygulanacak tedbirler
Temmuz 04
11:40 2020

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre lunapark ve tematik parklar temizlik, maske ve mesafe şartıyla 6 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

İçişleri Bakanlığı, il valiliklerine ‘Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler’ konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye’de yayılmasını engellemek amacıyla faaliyetleri geçici olarak durdurulan ‘Lunapark ve Tematik Parklar’ gibi eğlence tesisleri, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek tekrar faaliyete geçecek.

Lunapark ve tematik parklar, 6 Temmuz’dan itibaren, gezici olmamak kaydıyla genelgede belirtilen kurallara riayet ederek faaliyetlerine başlayabilecek. Genelgeye göre, lunapark ve tematik parklarda şu tedbirlere uyulması gerekecek:

  • Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin ‘Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler’ başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacak.
  • Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.
  • Giriş-çıkışlar, kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. Girişlerde ziyaretçiler sırayla içeri alınacak, sırada durulması gereken alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacak.
  • Lunapark ve tematik parklardaki eğlence aralarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacak.
  • Personele, Kovid-19’un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler konusunda eğitim verilecek.
  • Lunapark ve tematik parklar içindeki mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere göre çalışacak.
  • Kovid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı, işletmenin koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecek.
  • İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları doğrultusunda faaliyete başlayacak lunapark ve tematik parkların haftada en az bir kez denetlenmesi sağlanacak.
  • Tedbirlere uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilecek, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak.
  • Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER