A3 Haber

AKP’li Rektör’ün “bilimsel” projeleri: Geçen yıl 8 bin kişilik cami, şimdi de “15 Temmuz” anıtı

AKP’li Rektör’ün “bilimsel” projeleri: Geçen yıl 8 bin kişilik cami, şimdi de “15 Temmuz” anıtı

AKP’li Rektör’ün “bilimsel” projeleri: Geçen yıl 8 bin kişilik cami, şimdi de “15 Temmuz” anıtı
Temmuz 14
12:20 2020

Ege Üniversitesi’nde 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yılı nedeniyle 1 No’lu Yemekhane ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı önü ile ana yolların buluştuğu kavşağa “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı” yapıldı. 22. ve 23. dönem AKP Edirne milletvekilliği yapan ve 2017’de Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Necdet Budak, anıtın açılışını “Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek” diyerek duyurdu.

İzmir’de Ege Üniversitesi yerleşkesinin merkez noktasına “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı” yapıldı.
Rektör Prof. Necdet Budak tarafından duyurulan anma törenleri kapsamında “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu”, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” ve “15 Temmuz Şehitleri Anıtı”nın açılışı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirecek.
Üniversite personelinin, törene katılım konusunda uyarıldığı öğrenildi.

Üniversite içerisine 8 bin kişilik cami

Ege Üniversitesi Bornova yerleşkesine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçen yıl, MÜSİAD İzmir şube başkanının adını taşıyan “Bilal Saygılı Camisi ve Külliyesi” açılmıştı. Üniversite içerisine cami yapılması tepkiyle karşılanırken, açılışta konuşan Erdoğan “Cami, öğrenmenin ve öğretmenin, istişarenin, diyaloğun, danışmanın mekanıdır” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’den meclise girdi, AKP’ye geçti

Budak, 2002 yılındaki seçimlerde CHP tarafından Edirne’de 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Ancak Budak 5 Temmuz 2004 tarihinde “parti yönetiminin yanlış politikalar yürüttüğünü” iddia ederek CHP’den istifa etti ve 13 Temmuz 2004 tarihinde AKP saflarına katıldı.

2016 yılında yaptığı bir açıklamada siyasi kariyerinin bitirilmesine ilişkin “FETÖ”yü işaret eden Rektör Budak, “Keşke olumsuzluklar yaşanmadan devletimiz gereken tedbirleri alabilseydi” yorumunda bulunmuştu.

Ege Üniversitesi’nde 10 ayda üç cinayet

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nü dereceyle bitiren öğrenci Sezen Zambak, yerleşke  içerisinde yolda karşıdan karşıya geçmek isterken üniversite bünyesindeki projelerde kullanılan traktörün altında kalarak yaşamını yitirmişti. Rektör Budak, “Sezen Zambak’ın ölümü sonrası ‘O anda şoförün ve öğrencinin birçok nedenden dolayı birbirini görmemesiyle basiret bağlanmış diyelim ama çok üzgünüz tabi’ ifadelerini kullanması tepkilere yol açmıştı.

Ege Üniversitesi bu yıl arka arkaya yaşanan iş cinayetleriyle gündeme gelmişti. Şubat ayında Ege Üniversitesi (EÜ) Bornova Yerleşkesi’ndeki yurt inşaatında çalışan 18 yaşındaki işçi 10’uncu kattan düşerek yaşamını yitirmişti.

8 Haziran’da Ege Üniversitesi kampüsü içerisindeki yemekhanenin çatı katında montaj yaparken dengesini kaybederek düşen işçi Suat Güngör yaşamını yitirmişti.

Erdoğan’ı karşılamak için 382 akademisyeni yola dizmişti

Ege Üniversitesinin AKP’li rektörü Necdet Budak, 28 Nisan 2018’de AKP kongresi için İzmir’e gelen Erdoğan’ı karşılamak amacıyla 382 akademisyeni yola dizmişti. Budak, akademisyenlere “Sayın cumhurbaşkanımız şehrimize hoş geldiniz” yazılı pankart taşıtması gündeme oturmuştu.

AKP’li Rektör Budak, karşılama sonrasında Twitter hesabından şu sözleri kullanmıştı:

“Ege Üniversitesi Ailesini temsilen 382 kişilik akademik ve idari kadromuz ile Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladık. Kentimize hoşgeldiniz Sn. Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan onur verdiniz.”

 

DEÜ’de de bir dizi program

14 yıl AKP Genel Başkan Yardımcılığı yürüten, dört dönemde AKP milletvekilliği yapan ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörülüğüne atanan Prof. Nükhet Hotar da 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yılı sebebiyle bir dizi anma programı gerçekleştireceklerini duyurdu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER