A3 Haber

10 yaşındaki çocuğa, uzman çavuş tarafından cinsel istismar iddiası: #SusmaŞırnak

10 yaşındaki çocuğa, uzman çavuş tarafından cinsel istismar iddiası: #SusmaŞırnak

10 yaşındaki çocuğa, uzman çavuş tarafından cinsel istismar iddiası: #SusmaŞırnak
Temmuz 15
15:18 2020

Şırnak’ta 10 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar uyguladığı iddia edilen uzman çavuş yakalandı. Çocuğun avukatı, konuyla ilgili adliyede savcı ile görüşme halinde olduklarını söyledi.

A3 Haber Merkezi | Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam 10 yaşında bir çocuğun, cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi. İddiaya göre, kentte görev yapan bir uzman çavuş, dün gece çocuğu istismara maruz bırakırken yurttaşlarca yakalandı.

Yaşanan olay sonrasında yurttaşlarca çekilen kimi görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. İstismar girişimini çocuğun avukatı, olayı doğruladı. Avukat, konuyla ilgili adliyede savcı ile görüşme halinde oldukları bilgisini paylaştı.

Kent merkezinde protesto

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, çocuk istismarı, öğlen saatlerinde kent merkezinde protesto edildi. Sosyal medyada binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla olaya dair tepkilerini gösterdi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de çevredeki yurttaşlarca olay sonrasına dair çekilen görüntüleri Twitter hesabından “Çocuklarımızın geleceğini tacizcilere bırakmayacağız Dün gece Şırnak Şaranlar sitesinde bir uzman çavuş 10 yaşındaki bir çocuğu taciz etmiştir Görgü tanıkları da yaşanan taciz olayını teyit etmiştir Yargı derhal gereğini yapmalıdır Olayın peşini asla bırakmayacağız” ifadeleriyle paylaştı.

HDP’nin diğer Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise, şu paylaşımda bulundu: “Dün gece Şırnak (…) 10 yaşındaki bir çocuk uzman çavuşun tacizine maruz kalmıştır. Çocuk uyurken sessiz olunur,istismar edilirken değil. Peşini bırakmayacak, sessiz kalmayacağız.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER