A3 Haber

Ayasofya çevresinde kalabalık artıyor: Gece gelip sabaha kadar beklediler

Ayasofya çevresinde kalabalık artıyor: Gece gelip sabaha kadar beklediler

Ayasofya çevresinde kalabalık artıyor: Gece gelip sabaha kadar beklediler
Temmuz 24
08:01 2020

Ayasofya Camii’nde bugün kılınacak namaz öncesi gece saatlerinde güvenlik önemleri kapsamında cami önü ve çevresinden uzaklaştırılan vatandaşlar, geceyi caminin çevresinde geçirdi. Vatandaşlar, sabah ezanının okunmasıyla birlikte dışarıda namaz kıldı.

Ayasofya Camisi’nde bugün kılınacak namaz öncesi, cami önü ve çevresinden güvenlik önlemleri kapsamında gece saatlerinde uzaklaştırılan vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirirken bazı vatandaşlar ise açık olan camilerde namaz kıldı. Beyazıt Camii, Gazi Atik Ali Paşa Camii ve Firuz Ağa Camii’nde toplanan vatandaşlar Kuran dinleyerek dinleyerek geceyi  geçirdi. Yetkililer, kılınacak cuma namazı öncesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sosyal mesafeyi koruması için yerlere uyarı içeren etiketler yapıştırdı.

Gece boyu dışarıda bekleyen vatandaşlar, sabah ezanının okunmasıyla birlikte dışarıda namaz kıldı. Polis ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gün ağardığında bölgede yoğunluğun arttığı görüldü

Ayasofya Camii’nde kılınacak cuma namazı öncesi vatandaşlar dün akşam saatlerinden itibaren cami çevresinde toplandı. Geceyi cami çevresinde sabahlayarak geçiren vatandaşlar, gün ağarınca bir araya gelerek dualar okudu. Tekbirler getirerek dua eden vatandaşlar, cuma namazını beklemeye başladı.

Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılıyor!

Ayasofya, müze statüsünün iptal edilip camiye çevrilmesinin ardından 86 yıl sonra bugün cuma namazıyla ibadete açılıyor. Vatandaşlar akın akın Sultanahmet’e gelirken, izdiham yaşanması ve koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayılması büyük endişe yaratıyor.

Fakat sabahın erken saatlerinde bölgeye akın eden vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmediği objektiflere yansıdı. Yurttaşların Çemberlitaş’ta izdiham halinde polis barikatını aşarak Ayasofya’ya doğru koştuğu görülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü cuma namazı öncesi koronavirüs karşı alınan tedbirleri hatırlatarak şu uyarıyı yapmıştı:

“Ayasofya’da kılınacak Cuma namazında, tarihi anı yaşama heyecanıyla, halkımızın tedbirleri terk etmeyeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler salgın boyunca en büyük kalabalığın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında oluşacağını gösteriyor. Tedbirli cumaları örnek alalım.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER