A3 Haber

Ayasofya’daki eserler tapu ve kadastro binasında sergilenecek

Ayasofya’daki eserler tapu ve kadastro binasında sergilenecek

Ayasofya’daki eserler tapu ve kadastro binasında sergilenecek
Temmuz 27
12:01 2020

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası Ayasofya cami olunca Ayasofya Müzesi’ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandı. Binada Ayasofya’ya ait ve İstanbul’un çeşitli yerlerinden getirilecek tarihi eserlerin de sergileneceği bildirildi.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda bulunan tarihi tarihi İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasında, evraklar, dosyalar ve eşyaların taşınması için hummalı çalışmalar sürüyor. Bina önünde bekleyen nakliye kamyonlarına toplanan eşyalar yükleniyor. Birçok işçinin çalıştığı taşınma işlemlerini Fatih Belediyesi yürütürken, binanın üst katlarındaki eşyalar için de asansör sistemi kurulduğu görülüyor. Binanın içindeki bazı odaların tamamı boşaltılırken, dosyaların ise çuvallar içinde dışarıya yığılıyor. Binadaki eşya ve evrakların Ataşehir’e taşınacağı, taşınma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerinin inceleme yapacağı öğrenildi.

Tarihi eserler sergilencek

Ayasofya cami yapılınca, tarihi binada Ayasofya’daki, Ayasofya’ya ait ve İstanbul’un çeşitli yerlerinden getirilecek tarihi eserlerin sergileneceği belirtildi. İlk bölümü 1881 yılında, ikinci bölümü ise 1910 ise binanın geri kalanı inşa edildi. Bina Osmanlı döneminde bu yana tapu hizmetleri için kullanılıyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER