A3 Haber

Bilgisayar Mühendisleri Odası: AKP kendi medyası gibi sosyal medya istiyor!

Bilgisayar Mühendisleri Odası: AKP kendi medyası gibi sosyal medya istiyor!

Bilgisayar Mühendisleri Odası: AKP kendi medyası gibi sosyal medya istiyor!
Temmuz 28
16:25 2020

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Küçükaras, AKP’nin Meclis’e getirdiği sosyal medya düzenlemesine “Demek ki iktidar her şeyi sansürlemek, kendi medyası gibi sosyal medya ortamı yaratmak istiyor” diyerek karşı çıktı.

Bilgisayar Mühendisleri Odası bugün AKP’nin Meclis’e sunduğu sosyal medya düzenlemesine karşı Ankara Kuğulu Park’ta halka bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımının ardından parkta basın açılaması yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Küçükaras, düzenlemeyi ‘sansür’ olarak değerlendirirken, “Bu değişiklikle ifade özgürlüğümüz, bilgi edinme hakkımız, haber alma özgürlüğümüz kısıtlanacak” dedi.

Küçükaras dünyanın sosyal medya üzerinden dönmeye başladığını vurgulayarak, “Kamuoyunda düzenlemenin reklamını yapmak için unutulma hakkı diye yola çıkıyorlar. Büyük bir yanılgı yaratarak, sosyal medya şirketlerinden vergi alınacağı söyleniyor. Yasa düzenlemesinde böyle bir şey yok. Algı operasyonu yapılıyor” diye konuştu.

Bilişim alanındaki derneklerin de düzenlemeye karşı olduğunu kaydeden Küçükaras,  şu ifadeleri kullandı: “Biçim özün göstergesidir. Öyle bir biçimde çıkıyor ki bu yasa değişikliği hiçbirimizin görüşü alınmıyor, uzmanlar dinlenmiyor. Apar topar Meclis gündemine getiriyor. Bu biçimsel durum özün göstergesidir. Demek ki iktidar her şeyi sansürlemek, kendi medyası gibi sosyal medya ortamı yaratmak istiyor.”

Odanın bildiri dağıtımına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turan Çakar ve Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Faruk Çakır da katıldı.

Düzenlemenin bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER