A3 Haber

TFF’den kritik karar: Bu sene hiçbir takım küme düşmeyecek

TFF’den kritik karar: Bu sene hiçbir takım küme düşmeyecek

TFF’den kritik karar: Bu sene hiçbir takım küme düşmeyecek
Temmuz 29
17:47 2020

TFF’nin Riva Tesislerinde yapılan kritik toplantının ardından 2019-2020 sezonu için küme düşme kararı kaldırıldı.

TFF’nin Riva Tesislerinde yapılan kritik toplantı sona erdi. Süper Lig’de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı. Bu karar nedeniyle Süper Lig’de 2020-2021 sezonu 21 takımla oynanacak.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyoun (TFF) Başkanı Nihat Özdemir yaptıkları açıklamada yeni kararın detaylarını açıkladı.  Bakan Kaspoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

  • Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu. Önemli istişarelerde bulunduk.
  • Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sporda da zirveye oynama iddiası var. Sporun sadece birkaç branşında değil tamamını geliştirme projemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora verdiği önemi biliyorsunuz. Geldiğimiz nokta çok ama çok önemli. Salgın sürecinin başından beri bunu bir fırsata dönüştürmeye çalıştık.
  • Pandemi döneminin yaşattığı zorluklar sebebiyle küme düşme kaldırıldı.Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi’ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bakan Kasapoğlu’nun ardından sözü alan Özdemir, “Yönetim Kurulumuzda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, Süper Lig ile TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de düşme olmayacaktır. Süper Lig 2020-21 sezonunda 21 takımla oynanacak, 4 takım ligden düşecek, 2021-22 sezonundan itibaren 20 takım ile oynanacak” açıklamasında bulundu.

Özdemir, yabancı oyuncu kuralının da 1 sene ertelendiğini duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER