A3 Haber

Gerici yazar Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara ‘fahişe’ dedi

Gerici yazar Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara ‘fahişe’ dedi

Gerici yazar Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara ‘fahişe’ dedi
Temmuz 30
22:28 2020

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişeler” diyerek hakaret etti.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz Pazartesi günü yayımlanan yazısında İstanbul Sözleşmesi’nin savunan kadınlara “fahişeler” diyerek hakaret etti. Dilipak, daha sonra “Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi’ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum” dedi.

Abdurrahman Dilipak, “AKP’nin papatyaları” başlıklı yazısında, “Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

AKP’den açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Dilipak’ın AKP içindeki kadınları hedef alan sözlerine atıfta bulunan bir paylaşım yaptı. “Herhangi bir sosyal, hukuki ve siyasi tartışmada herkes kendi fikrini doğru, karşısındakini yanlış bulabilir. Bu çok doğaldır.” diyen Çelik, “Ama kim ki bir şeyi kadınlara karşı sözel şiddet kullanarak savunuyor ya da kadınlara hakaret ederek eleştiriyor ise, dediği yok hükmündedir.” ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamasının devamı şöyle:

“Bir kişinin kadınlara karşı kullandığı dil, kendi insanlığına verdiği nottur. Hiçbir siyasi, sosyal veya hukuki tartışmada kimse mutlak doğruyu temsil edemez. Sosyal, hukuki ve siyasi konularda kadınların şahsiyetlerini hedef almak utanç vericidir.

Farklı fikirler ancak medeni ortamda birbiriyle rekabet edebilir. Medeni olmayan atmosferde fikir yaşamaz. Özellikle kadınlara karşı medeni olmayan dil kullanılması çok ayıptır ve cehalettir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER