A3 Haber

Kaliforniya yangını üç gündür söndürülemiyor: 8 bin kişi evini terk etti

Kaliforniya yangını üç gündür söndürülemiyor: 8 bin kişi evini terk etti

Kaliforniya yangını üç gündür söndürülemiyor: 8 bin kişi evini terk etti
Ağustos 03
13:41 2020

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde çıkan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangını sebebiyle Los Angeles’ın güneyinde yaşayan binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Los Angeles şehir merkezine yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Cherry Vadisi’nde başlayan ve cuma gününden beri devam eden “Apple Fire yangınında şimdiye kadar 20 bin hektarlık alan küle dönerken, 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçaklarıyla birlikte 1.200 kişilik bir itfaiye ekibinin yangını söndürmeye çalıştığı ifade edildi.

Güvenlik nedeniyle bölgede yaşayan yaklaşık 8000 kişi evlerini terk ederken, Ulusal Hava Durumu Kurumu dumanların 500 kilometre mesafedeki komşu eyalet Arizona’dan dahi görüldüğünü aktardı.

Yangının çıktığı bölgeden sorumlu Rivarside Karakolu Sözcüsü Onbaşı Lionel Murphy bugüne kadar herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayının yaşanmadığını belirtirken, alevler hala kontrol altına alınabilmiş değil. Yetkililer sıcak hava, düşük nem ve kuru bitki örtüsünün yangını tetikleyen unsurlar olduğunu ifade ediyor.

İtfaiye ekipleri yangının çıktığı bölgede arazinin engebeli olduğunu ve alevleri çember içerisine almakta zorlandıklarını kaydetti. Pazar akşamı gelen raporda Riverside County bölgesinde yangının sadece yüzde 5’inin kontrol altına alındığı bildirilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER