A3 Haber

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem
Ağustos 04
12:50 2020

Malatya’nın Pötürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Malatya’da deprem oldu.

Malatya’nın Pötürge ilçesindeki depremin büyüklüğü 5,2 olarak açıklandı.

Kandilli açıklamasına göreyse depremin büyüklüğü 5,7. Kandilli’ye göre deprem yeryüzüne 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

“Can kaybı yok”

Pütürge Belediyesi’nden yapılan açıklamada depremde can kaybı olmadığı söylendi. Açıklamada deprem sonucu maddi hasar oluştuğu ancak can kaybı olmadığı ifade edildi.

“Yıkılan konut yok”

Malatya’da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği açıklama yaptı. Valilik, depremde yıkılan ev olmadığını sadece bir evin çatısında çökme meydana geldiğini ve daha önceki depremlerde zarar gören binalarda çatlaklar oluştuğunu belirtti. Depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başladığı belirten Malatya Valiliği, şu bilgileri paylaştı:

“Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır. 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle oturduğu konutu hasar gören vatandaşlarımızın görevli ekipler tarafından hasar tespiti çalışmaları yapılana kadar evlerine girmemeleri can güvenliği bakımından büyük önem arz etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER