A3 Haber

Türkiye’de açılan Taliban bayraklarına Afganistan’dan tepki

Türkiye’de açılan Taliban bayraklarına Afganistan’dan tepki

Türkiye’de açılan Taliban bayraklarına Afganistan’dan tepki
Ağustos 04
12:29 2020

Ayasofya ve İstanbul sahilinde açılan Taliban bayraklarına Afganistan Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

A3 Dış Haberler | Geçtiğimiz günlerde Ayasofya’da ve İstanbul sahilinde Taliban bayrağı açıldığını gösteren görüntüler sosyal medyada yayılmıştı.

Taliban bayrağı açılmasına İslamcı örgüte karşı mücadele yürüten Afganistan hükümetinden tepki geldi.

“Barış sürecine zarar verir”

Tolo News’in aktardığına göre Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gran Hewad, Tahran’ın Mellat Parkı ve İstanbul’da açılan Taliban bayrakları için şunları söyledi:

“Afganistan hükümeti ve Afgan halkının desteklediği barış sürecinin pratikte desteklenmesi gerekiyor ve ülkeler bu sürece zarar verecek bu türden hareketlere engel olmalı.”

“Ülkenin iç işlerine müdahale”

Afganistan milletvekili Abdul Settar Hüseyni, Taliban bayrağı açılmasını Afganistan içişlerine müdahale olarak yorumlarken, “Onların Afganistan’ın bir kimliği ve bir merkezi hükümeti olmasını istemediğini hep söyledik” dedi.

Hüseyni, Türkiye ve İran’da açılan Taliban bayraklarını hükümeti zayıflatma girişimi olarak yorumladıklarını ifade etti.

“Kışkırtmak için yapılıyor”

Eski Afganistan Devlet Başkanlığı danışmanı Tarık Ferhadi ise, “Bütün savaşların askeri destekçileri ve propaganda destekçileri vardır” diyerek “Bu türden görüntüler insanların duygularını kışkırtmak için yapılıyor” dedi.

İran hükümeti Mellat Parkı’nda açılan Taliban bayrağının yasadışı olduğunu ve işlem başlatılacağını açıkladı, Türkiye’dense konuyla ilgili açıklama gelmedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER