A3 Haber

Ali Erbaş, Atatürk’le ilgili skandal sözlerinin ardından ilk kez konuştu: Maksatlı bir çarpıtma

Ali Erbaş, Atatürk’le ilgili skandal sözlerinin ardından ilk kez konuştu: Maksatlı bir çarpıtma

Ali Erbaş, Atatürk’le ilgili skandal sözlerinin ardından ilk kez konuştu: Maksatlı bir çarpıtma
Ağustos 10
14:58 2020

Danıştay’ın kararının ardından Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ibadete açılan Ayasofya’daki ilk namazda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın verdiği hutbe tartışılmaya devam ediliyor. Erbaş, “İyi niyet taşımayan maksatlı bir çarpıtma” dedi.

Erbaş’ın, verdiği hutbedeki “vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadeleri, Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı şeklinde yorumlanmıştı.

Erbaş, hükümete yakın Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’a verdiği röportajda, kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt verdi:

“Teşkilatımızı Atatürk kurdu”

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir teşkilattır. Anayasa ve yasalarda belirtilen görevlerini yerine getirmektedir. 18 Mart Çanakkale programlarından Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü etkinliklerine, istiklal mücadelemizin önemli günlerinden milli bayramlarımıza, her vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, saygı, rahmet ve şükranla anmaktayız.

“Yanlış anlamlandırıldı”

  • Yayınladığımız eserler, aylık dergiler, çocuk yayınları ve Diyanet TV ve radyo programlarımızla, onları hayırla yad etmekte ve özellikle nesillerimize en güzel şekilde tanıtmaya gayret etmekteyiz.
  • Söz konusu açıklamalarımız, program ve etkinliklerimiz web sayfalarımızda mevcuttur ve tüm kamuoyuna açıktır. Hal böyleyken Başkanlığımızı ve onun güzide mensuplarını, Cumhuriyetimizin değerleri ve öncüleri ile ilgili hassasiyet taşımamakla itham etmek vahim bir hata, üzücü bir tutum, büyük bir haksızlık ve izah etmekte zorlandığımız bir istismardır. Bu tür zorlama yorumlar ve yanlış anlamlandırmalar, milli birlik ve beraberliğimize zarar vermektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER