A3 Haber

HAYTAP’tan ‘Aslan Park’ tepkisi: Ticari menfaat uğruna yabani türlerin, doğal yaşamlarından kopartılmasına karşıyız

HAYTAP’tan ‘Aslan Park’ tepkisi: Ticari menfaat uğruna yabani türlerin, doğal yaşamlarından kopartılmasına karşıyız

HAYTAP’tan ‘Aslan Park’ tepkisi: Ticari menfaat uğruna yabani türlerin, doğal yaşamlarından kopartılmasına karşıyız
Ağustos 10
13:36 2020

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), 2004’te yürürlüğüe giren 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu hatırlatarak  İstanbul Tuzla Viaport Marina AVM’de bulunan Aslan Park’a hakkında “Ticari menfaat uğruna yaşatılmaya zorlanan tüm yabani türlerin doğal yaşam alanlarından kopartılmasına karşıyız” açıklamasında bulunarak tepki gösterdi. HAYTAP, ayrıca konu ile ilgili bakanlığa dilekçe sundujlarını duyurdu.

A3 Haber Merkezi | Hayvan Hakları Federasyonu (HAYRAP), İstanbul Tuzla’da bulunan bir AVM’de ‘Aslan Park’ adı altında egzotik ve yaban hayvanı tecrit mekânın kapatılması yönünden bakanlığa dilekçe verildiğini açıkladı.

HAYTAP’tan yapılan açıklamada, “İstanbul Tuzla Viaport Marina AVM’de bulunmakta olan Aslan Park; büyük tür yabani kedi türlerini ziyaretçilerine yakından tanıtmak ,besleme yaptırmak suretiyle faaliyette bulunmaktadır. HAYTAP olarak hayvanat bahçelerinde kafesler içinde ticari menfaat uğruna yaşatılmaya zorlanan tüm yabani türlerin doğal yaşam alanlarından kopartılmasına karşıyız” ifadelerine yer verildi.

HAYTAP’ın açıklaması şu şekilde: 

24 Haziran 2004 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiş olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01 Temmuz 2004 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun amacı, “Hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ızdırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını ve her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak” olarak tanımlanmıştır.

Ülkemizde ne yazık ki, halen kısıtlı alanlarda da olsa devam eden “Vahşi Yaşam Parkı” adı ile sürdürülen hayvan parkları, canlıların doğal yaşam alanlarından koparılarak, doğal olmayan ortamlarda yaşamaya zorlanmasına neden olmaktadır.

İstanbul Tuzla Viaport Marina AVM’de bulunmakta olan Aslan Park; büyük tür yabani kedi türlerini ziyaretçilerine yakından tanıtmak ,besleme yaptırmak suretiyle faaliyette bulunmaktadır. HAYTAP olarak hayvanat bahçelerinde kafesler içinde ticari menfaat uğruna yaşatılmaya zorlanan tüm yabani türlerin doğal yaşam alanlarından kopartılmasına karşıyız.

Konuyla ilgili bakanlığa sunduğumuz dilekçeyi ekte bilginize sunuyoruz. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER