A3 Haber

Nuriye Gülmen tutuklandı

Nuriye Gülmen tutuklandı

Nuriye Gülmen tutuklandı
Ağustos 12
07:05 2020

Grup Yorum’un yapacağı halk konseri öncesi İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan Nuriye Gülmen tutuklandı.

Halkın Hukuk Bürosu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülmen ile birlikte gözaltına alınanlardan Rıdvan Akbaş’ın da tutuklandığını, Yasemin Karadağ, Fırat Kaya ve Ezgi Kul’un ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını bildirdi.

Açıklamada, “Müvekkillerimiz Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı. Müvekkillerimiz Yasemin Karadağ, Fırat Kaya ve Ezgi Kul adli kontrolle serbest bırakıldılar” ifadelerine yer verildi.

Grup Yorum’un yapacağı halk konseri öncesi İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskını olmuştu; Nuriye Gülmen’in de aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alınmıştı.

Nuriye Gülmen kimdir?

Konya Selçuk Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde akademisyen olarak görev yapan Nuriye Gülmen, 15 Temmuz darbe girişimi bahanesiyle “FETÖ” üyesi olduğu iddiasıyla ihraç edilmişti. Kaybettiği işine geri dönmek üzere Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde 9 Kasım 2016’da “İşimi Geri İstiyorum” diyerek bir eylem başlattı. Eylem sürecinde onlarca kez gözaltına alınan Gülmen, son olarak birlikte eylem yaptığı öğretmen Semih Özakça ile birlikte açlık grevine başladı. Bu süreçte 59 kilodan 34 kiloya düşen Gülmen, KHK ihracına ilişkin itirazını değerlendiren OHAL Komisyonu’nun ret kararı vermesinin ardından 26 Ocak 2018’de açlık grevine son verdi.

CNN International, Nuriye Gülmen’i 2016’nın önde gelen sekiz kadını arasında gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER