A3 Haber

beIN Sports cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil’in görevine son verdi

beIN Sports cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil’in görevine son verdi

beIN Sports cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil’in görevine son verdi
Ağustos 13
09:47 2020

“Kadınlar futbolda olmamalı”, “Basketbol erkek sporu”, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” gibi cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil’in görevine son verildi.

A3 Haber Merkezi- Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports, geçtiğimiz günlerdeki yayınında cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil ile yollarını ayırdı. Şendil, Real Madrid – Manchester City maçının ardından “Kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da erkek sporu. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” gibi cinsiyetçi söylemlerde bulunmuştu. Şendil’in söylemleri başta kadınlar olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden büyük bir tepki toplamıştı.

Hürriyet’in haberine göre beIN Sports, söylemleri tepki toplayan Melih Şendil’in görevine son verdi.

Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City’nin oynadığı karşılaşmada, Real Madrid’in pembe forması ile ilgili “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” ifadelerini kullanmıştı. Stüdyoda gülüşmeler eşliğinde cinsiyetçi söylemlerini artıran Şendil “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” diye konuşmuştu.

Melih Şendil’in cinsiyetçi sözlerinin ardından kadınlar bu açıklamalara tepki gösterdi. Şendil’in açıklamaları hakkında başta kendi kurumu beIN Sports olmak üzere; Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve pek çok kişi ile kuruluş da kınama mesajı yayımlamıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER