A3 Haber

Fatmanur Altun’dan Atatürkçülere çağrı: Tayyip Erdoğan’ın liderliği altında kenetlenin

Fatmanur Altun’dan Atatürkçülere çağrı: Tayyip Erdoğan’ın liderliği altında kenetlenin

Fatmanur Altun’dan Atatürkçülere çağrı: Tayyip Erdoğan’ın liderliği altında kenetlenin
Ağustos 16
13:58 2020

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın sözleri sonrası Atatürkçüleri Erdoğan’ın liderliği altında “kenetlenmeye” çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı İetişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi, KADEM Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Fatmanur Altun, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın 2019 Aralık’ında verdiği bir röportajda yer alan Türkiye ve Erdoğan ile ilgili açıklamaları üzerine güldüren bir çağrı yaptı.

Biden’in sözlerini içeren görüntülerin AKP’ye yakın medya ve sosyal medya hesapları tarafından dolaşıma sokulmasının ardından muhalefetten Biden’a art arda tepkiler gelmesine rağmen Twitter hesabından “Biden’ın ifşa ettiği içimizdeki mandacılara sahiden tek söz söylemeyecek misiniz? Ülkenizle ilgili ufkunuz bu mu?! Gözünüz mü bağlı, gönlünüz mü?!” diye yazan Altun, Atatürkçüleri Recep Tayyip Erdoğan liderliği altında “kenetlenmeye” çağırdı.

Altun’un paylaşımları şöyle:

Joe Biden ne demişti?

Türkiye gündemine Biden’ın 7 ay sonra düşen açıklamaları şu şekilde:

  • Bence yapmamız gereken ona (Erdoğan’a) karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz. Açıkça pozisyonumuzun parlamentoda da yer edinmek isteyen Kürt nüfusun entegrasyonunu sağlamak olduğunu söylemeliyiz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyler hakkında sesimizi çıkarmalıyız. Yaptıklarının bedelini ödemeli. Bazı silahları ona satıp satmayacağımızla ilgili, bir bedel ödemeli. Özellikle de üzerinde F-15 uçurarak çözmeye çalıştıkları bir hava savunma sistemleri olduğunu düşündüğümüzde.
  • Bunlar hakkında çok endişeliyim.Ama hâlâ, geçmişte yaptığım gibi, onlarla (muhalefet) doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan’ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, darbe ile değil, seçimle.
  • (Erdoğan ve partisi) Dağıldı, İstanbul’da dağıldı, peki biz ne yapıyoruz? Oturup teslim mi olacağız? Yapacağım son şey ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Onunla Kürtler konusunda birkaç kez görüşmüştüm. O dönemde henüz üzerlerine gitmiyorlardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER