A3 Haber

Konya’daki vaka artışının perde arkası: ‘Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar işe gidiyor’

Konya’daki vaka artışının perde arkası: ‘Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar işe gidiyor’

Konya’daki vaka artışının perde arkası: ‘Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar işe gidiyor’
Ağustos 18
13:46 2020

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, kentte Covid-19 testi pozitif çıkanların işe gittikleri yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi.

Konya Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Eyüp Çetin, vaka sayısı hızla artan kentteki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen bazı kişilerin işe gitmeye devam ettiğini belirten Çetin, “Şu anda pozitif olan, PCR sürüntüsü pozitif olan insanların işlerine gittikleri yönünde ihbarlar almaya başladık. Doktor arkadaşlarımızdan bize bu yönde bildirimler oluyor. Biz de Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’mıza bunları bildirerek dolaylı olarak ihbar etmiş oluyoruz” diye konuştu.

“O aşama geçti”

“Vaka sayılarındaki artışı vatandaşımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına duyarsız davranmalarına bağlıyoruz; ama o aşama geçti” geçti diyen Çetin, “Halen maske takmayan insanları görüyoruz. Fakat bunu normal söyleyerek taktırılacak gibi de görünmüyor. Yaptırım uygulanması gerekiyor” dedi.

Toplu organizasyonların da vaka artışında önemli etken olduğunun altını çizen Çetin, “Daha çok vakaların bu tür toplu organizasyonlardan sonra ortaya çıktığını vatandaştan aldığımız bilgiler sonucunda öğrenmiş oluyoruz. Sayın valimize de teklif ettim. Cenazelerin vakit namazlarından sonra defnedilmesini yasaklamak gerekiyor. Cenazeleri 15-20 kişi ile sınırlandırmak gerekiyor. Bazı toplum liderleri veya saygıdeğer insanların vefatında herkesin onun cenazesine katılma alışkanlığından vazgeçilmesi gerekiyor. Eski alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Bu tür kalabalıklarla maalesef bulaş çok daha fazla oluyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER